12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportMai multe filiale PC ar ameninţa centrul cu demisii

Mai multe filiale PC ar ameninţa centrul cu demisii

Mai multe filiale PC ar ameninţa conducerea centrală cu demisii, motivul oficial al nemulţumirii fiind că USL îi tratează pe conservatori drept parteneri de rangul doi, iar şefii PC nu le rezolvă doleanţele, spun surse din PC, citate de NewsIn.

Zilele trecute, presa din Vâlcea a relatat că şeful PC Râmnicu Vâlcea, Mihai Persu, a demisionat din fruntea organizaţiei şi din partid, iar odată cu el a demisionat toată conducerea organizaţiei municipale. Persu a spus că PC este un proiect neviabil şi că el nu mai poate continua în partid.

După Vâlcea, probleme similare sunt şi în alte judeţe, precum Galaţi, Brăila, Olt, Iaşi, Bacău, spun sursele citate. Astfel, şefii de filială ar fi ameninţat centrul cu demisiile dacă nu se implică în rezolvarea disensiunilor pe care peciştii le au cu PSD şi PNL. Conservatorii sunt deranjaţi în special de faptul că mai marii PC, în special Dan Voiculescu, nu i-au convins pe cei de la USL să dea şi conservatorilor nominalizări cu şansă la primării. Mai mult, membrii acestor filiale ameninţă că pleacă din PC şi ar fi deja în discuţii cu reprezentanţi ai actualei puteri, fie PDL, fie UNPR.

La Galaţi, Eugen Durbacă ar fi supărat că nu mai este susţinut pentru un nou mandat de primar. La şefia CJ Galaţi, USL îl trimite în cursă pe medicul Nicolae Bacalbaşa susţinut de PSD, în timp ce liberalii îl susţin la primăria muncipiului Galaţi pe Marius Stan, preşedinte al echipei de fotbal, Oţelul Galaţi. Presa locală vorbeşte de mai multe luni de zvonul că Durbacă şi-ar negocia plecarea la PDL. Zvonurile sunt însă negate atât de Durbacă, cât şi de PDL. Preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, a afirmat pentru NewsIn că organizaţia judeţeană a democrat-liberalilor nu a iniţiat discuţii cu actualul primar din Galaţi, Eugen Durbacă în vederea înscrierii acestuia în PDL. „Nu am iniţiat o asemenea discuţie cu domnul Durbacă”, a declarat Toader precizând că nici primarul de Galaţi nu a întreprins vreun demers în vederea afilierii sale la PDL.

La Brăila, recent, conservatorii s-au declarat în opoziţie, atât în Consiliul Municipal, cât şi în cel judeţean, şi au votat împotriva unor proiectele ale pesediştilor Aurel Simionescu (primarul) şi Gheorghe Bunea Stancu (şeful CJ). Conservatorii acuză că nu sunt trataţi ca parteneri de pesedişti. Mai mult, liderul PDL Brăila a anunţat că PC colaborează deja cu PC, lucru pe care conservatorii s-au grăbit însă să-l infirme.

Şi în filiala PC Olt ar exista tensiuni între organizaţie şi centru. De curând, şeful PC Olt, Mihai Turcitu, s-a declarat de acord cu ideea lui Cristian Popescu Piedone privind un congres extraordinar, spunând că este nevoie de „lumină” în partid. Mai mult, Turcitu a declarat recent că lui nu i s-a părut niciodată o idee prea bună înfiinţarea USL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă