Procesul premierului Victor Ponta, trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari”, începe luni, la ora 12:00, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Termenul a fost stabilit de judecătorul de cameră premiliminară pentru verificarea măsurilor asiguratorii și preventive din dosar. Dosarul a fost înregistrat tot joi la Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii propunând menținerea măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în timpul cercetării. Procurorii DNA l-au trimis în judecată joi pe Victor Ponta, alături de alte patru persoane, în dosarul „Turceni-Rovinari”.
Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.
În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar. Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obținut de la SCA „Șova și Asociații” suma 181.439,98 de lei, pentru activități care, în realitate, nu s-au efectuat.
Magistratul Cristina Rotaru, de la ICCJ, care trebuia să analizeze dosarul premierului Victor Ponta, vineri, în cameră preliminară, s-a abţinut, ea fiind judecătorul care în dosarul „Trofeul calităţii” a decis, în opinia separată, achitarea lui Adrian Năstase, informează Mediafax.