7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportLondra e din nou în sărbătoare. Chelsea e campioana Europei la fotbal

Londra e din nou în sărbătoare. Chelsea e campioana Europei la fotbal

Manchester City a avut șansa de a câștiga pentru prima dată trofeul suprem al celei mai importante competiții europene intercluburi.

Chelsea Londra câștigă pentru a doua oară trofeul suprem al celei mai importante competiții europene intercluburi, prima dată impunându-se în 2012.

Finala ediției 2020-2021 a UEFA Champions League s-a încheiat sâmbătă seara cu victoria la limită a echipei Chelsea Londra.

Prima ocazie importantă le-a aparținut londonezilor, Timo Werner șutând în brațele portarului Ederson din situație ideală, în minutul 14.

City a replicat prin Foden, al cărui șut din careu a fost blocat în ultima clipă de un fundaș advers, în minutul 29.

În minutul 39, Chelsea l-a pierdut pe Tiago Silva, care a ieșit din teren accidentat, fiind înlocuit de Andreas Christensen.

Londonezii au deschis scorul în minutul 43, când Kai Havertz a primit o pasă în adâncime de la Mason Mount, l-a driblet pe Ederson și a înscris în poarta goală.

Cetățenii au fost la un pas de a primi o lovitură de pedeapsă în minutul 60, când arbitrul partidei a analizat cu ajutorul sistemului VAR un posibil henț în careu la Reece James. În cele din urmă jocul a continuat, fără a fi dictat penalty.

Chelsea a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 73, Christian Pulisic reluând din careu, puțin pe lângă poartă, o minge primită de la Kai Havertz.

Manchester City a asediat poarta londonezilor în ultimele minute ale finalei, însă defensiva „albaștrilor” nu a cedat.

Partida a fost prelungită cu 7 minute, însă „cetățenii” nu au mai reușit să puncteze, Chelsea devenind astfel campioana Europei în ediția 2020-2021.

Thomas Tuchel a completat trioul antrenorilor germani care au câștigat ultimele 3 ediții ale Ligii Campionilor, după Jurgen Klopp și Hansi Flick.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Comandantul militar adjunct al Hamas, Marwan Issa, a fost ucis într-un atac israelian

Comandantul militar adjunct al Hamas, Marwan Issa, a fost ucis într-un atac israelian în această lună, a declarat marți purtătorul de cuvânt al armatei...
Ultima oră
Pe aceeași temă