22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Dan Mihalache: ANI nu avea dreptul să se pronunţe la...

LIVE TEXT. Dan Mihalache: ANI nu avea dreptul să se pronunţe la adresa mea. Şeful ANI, o jigodie frustrată

UPDATE 5: România liberă vă prezintă în format LIVE TEXT principalele declaraţii ale secretarului adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, referitoare la acuzaţiile de incompatibilitate emise, vineri,  de ANI (Agenţia Naţională de Integritate).

– ANI nu avea dreptul să spună un punct de vedere în ce mă priveşte pentru că nu trecuseră 15 zile de la notificarea mea de incompatibilitate.

– ANI este o oficină de propagandă, nu o instituţie a statului, care funcţionează după calendarul electoral

-Şeful politic al acestei instituţii este această jigodie frustrată numită Horia Georgescu,un pitic jegos.

Contactat de RL, Dan Mihalache a declarat,vineri, referitor la jignirile aduse preşedintelui ANI, Horia Georgescu, că nu l-a făcut ”pitic jegos”, dar consideră că este ”o jigodie frustrată” şi îşi menţine punctul de vedere.

”Nu l-am făcut pitic jegos, doar jigodie frustrată şi îmi menţin punctul de vedere”, a spus Mihalache.

– Solicit Consilului Naţional de Integritate din Senat să se sesiseze şi să analizeze probele depuse, deciziile date. Nu am nimic de ascuns.

– Acest raport ANI este o glumă.

– Demisia (din cadrul firmei SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL-n. red.) a fost depusă cu o zi înaintea desemnării mele ca secretar de stat în Guvern.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai – 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2), precum şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercită funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, Mihalache a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Legislaţia prevede că singura funcţie pe care o poate ocupa un ministru sau un membru al Guvernului, în afară de cea de membru al Executivului, este funcţia de parlamentar.

Citeşte şi: Ponta: Sunt DUBIOASE acuzaţiile ANI

Dan Mihalache, despre acuzaţiile de incompatiblitate: Asta e o prostie. ANI, o oficină de propagandă politică

_ _ _ _

UPDATE 4: Secretarul adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, găsit incompatibil de către ANI, a susţinut, vineri, o conferinţă de presă în care a acuzat Agenţia Naţională de Integritate că nu avea dreptul să aibă un punct de vedere în ceea ce-l priveşte pentru că nu au trecut 15 zile de la notificarea de incompatibilitate.

Citeşte declaraţiile lui Dan Mihalace – LIVE TEXT. Dan Mihalache: ANI nu avea dreptul să pronunţe la adresa mea

_ _ _ _

UPDATE 3: Premierul Victor Ponta a reluat, în declaraţii publice, mesajul transmis în comunicatul remis, vineri dimineaţă, de Guvern în legătură cu acuzaţiile pe care aduce ANI miniştrilor Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop şi scretarului adjunct al Guvernului, Dan Mihalache.

Ponta a adăugat că acuzaţiile ANI „sunt dubioase” – Ponta: Sunt DUBIOASE acuzaţiile ANI

_ _ _ _

UPDATE 2: Eduard Hellvig a declarat, în conferinţa de presă susţinută vineri pentru a se apără de acuzaţiile ANI, că Agenţia Naţională de Integritate a intrat în campanie electorală.

Totodată, a precizat că l-a sunat pe premierul Victor Ponta şi i-a spus că nu este vinovat de ceea ce îl acuză ANI. Ba, din contră, l-a informat pe Ponta că este total nevinovat.

Citeşte şi LIVE TEXT. Hellvig: Remarc cu amărăciune că ANI a intrat în campanie electorală

_ _ _ _

UPDATE 1: Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, acuzat de incompatibilitate de ANI (Agenţia Naţională de Integritate), va susţine vineri, o conferinţă de presă la sediul central al PNL pentru a clarifica reclamaţiile care i se aduc.

Citeşte şi: Ponta: Sunt DUBIOASE acuzaţiile ANI

Dan Mihalache, despre acuzaţiile de incompatiblitate: Asta e o prostie. ANI, o oficină de propagandă politică

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache,au fost găsiţi incompatibili de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate sau sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea.

La rândul său, ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit şi el incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

Nu în ultimul rând, Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

Cele mai citite

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...

Cum să îți amenajezi livingul cu fotolii puf eco?

Vrei să îți amenajezi livingul diferit? În cazul acesta, poți opta pentru mobilier inedit, așa cum sunt și fotoliile puf eco. Aceasta alegere...
Ultima oră
Pe aceeași temă