21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportLIVE TEXT. BĂSESCU PLEACĂ LA BRUXELLES: Nu exclud posibilitatea să NU...

LIVE TEXT. BĂSESCU PLEACĂ LA BRUXELLES: Nu exclud posibilitatea să NU ajungem la o soluţie. Trebuie să NEGOCIEM!

Preşedintele Traian Băsescu susţine, miercuri, la ora 14:50, o declaraţie de presă pe Aeroportul Otopeni, înaintea plecării la Bruxelles. Traian Băsescu pleacă, miercuri, la Bruxelles pentru a reprezenta România la Consiliul European, acolo unde se va negocia bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

România liberă vă prezintă, în format LIVE TEXT, principalele declaraţii ale preşedintelui.

– Nu exclud posibilitatea ca la acest Consiliu să nu ajungem la o soluţie, dar părerea mea e că toţi, sau aproape toţi, vor să ajungem la o soluţie.

– Trebuie să negociem la Bruxelles.

– Nivelul de absorbţie al fondurilor europene este 9,72%.

– Vreau să salut decizia CCR de astăzi (miercuri, privind decizia senatorului Mircea Diaconu -n. red.) România este stat de drept şi mă bucur că politicienii înţeleg asta. Curtea Constituţională a pus, mai presus de toate, justiţia.

– Aş vrea să mai clarificăm un lucru privind bugetul pe 2013.

– Din punctul meu de vedere acest Consiliu este fundamental pentru a pune semnul egal între ce declarăm şi ce facem când avem în faţă ceea ce declaram, vorbim de coeziune, de solidaritate, de decalajele între statele vechi şi cele noi.

–  Este recesiune peste tot, toate statele membre UE fac reduceri, dar sunt nişte principii ale UE care ne obligă pentru a fi crediblil să facem, să apropiem acţiunea concretă de declaraţii.

– Nu sunt pesimist şi asta mă caracterizează, nu am pesimismul ca principală stare de lucru.

Citeşte şi: ANALIZĂ: Care este ADEVĂRATA MIZĂ a României la Bruxelles

Ponta: L-am dezamăgit pe Băsescu, dar prezenţa mea la CAG era anormală ca şi participarea lui la CE

Cele mai citite

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Tipuri de mașini de găurit: cum o alegi pe cea care ți se potrivește?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă