15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportLista Antonescu scindeaza PNL

Lista Antonescu scindeaza PNL

Mai multi deputati PNL se pregatesc sa dezerteze la independenti dupa congres, daca Antonescu va castiga un nou mandat de presedinte. Pe de alta parte, apropiatii sai ii refuza lui Calin Popescu Tariceanu chiar si functia de premier din umbra.
 
Propunerea venita din partea lui Ludovic Orban de formare a unui guvern din umbra condus de Tariceanu a fost primita cu reticenta de catre fostii  colaboratori ai ex-premierului. "Acum este o chestiune fara relevanta, nu este oportuna lansarea unei asemenea variante. Nu poate fi decat un subiect de presa", sustine vicepresedintele Relu Fenechiu. La randul sau, deputatul Mihai Calimente a afirmat ca "scopul congresului nu este sa-l nominalizeze pe Tariceanu", ci modificarea statutului partidului si alegerea noului presedinte al PNL. "Ramane doar o propunere a lui Orban. Nu stiu cine o va lua in considerare", a precizat Calimente. De asemenea, deputatul Horia Uioreanu crede ca in PNL "nu mai este o stare de spirit favorabila desemnarii lui Tariceanu in functia de premier", fie el si premier din umbra.

Ludovic Orban a declarat luni seara, la un post de televiziune, ca la Delegatia Permanenta care va preceda congresul va propune ca Antonescu sa fie declarat candidat la presedintie, in tandem cu Tariceanu, candidat la functia de premier al cabinetului liberal din umbra. Sintagma guvern/premier/ministru din umbra desemneaza o modalitate de organizare a unui partid din opozitie pe departamente, astfel incat contraargumentele la adresa politicilor partidului de guvernamant sa fie bine documentate.
Pe de alta parte, mai multi deputati PNL se pregatesc sa dezerteze trecand la grupul independentilor dupa congresul partidului daca Crin Antonescu va castiga un nou mandat de presedinte, sustin surse liberale citate de Mediafax. Printre cei nominalizati sunt Ioan Timis (fost deputat PSD) si Mihai Banu (plecat din PDL in 2008). Timis ne-a declarat ca se opune variantei de vot pe lista, pentru ca "este o inventie socialista, nu are de-a face cu spiritul liberal". "Sa asteptam congresul, sa vedem ce se va intampla. In functie de rezultat, voi lua o decizie", a afirmat Timis.

 "Se poarta negocieri cu grupul independentilor. Intelegerea este sa se plece la partidul generalului Oprea numai dupa congresul PNL, pentru a putea folosi rezultatul si santajul lui Antonescu drept pretexte pentru demisii", au mai spus sursele liberale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă