17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportLiga I s-ar putea relua în luna iunie

Liga I s-ar putea relua în luna iunie

Soarta Ligii I a fost trasată în urma unei videoconferințe la care au luat parte reprezentanții cluburilor, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și deținătorul drepturilor TV. Astfel, s-a ajuns la concluzia că fotbalul autohton ar putea reîncepe la începutul verii, cele două date avansate pentru disputarea primelor meciuri fiind 2 sau 7 iunie. De asemenea, data la care competiția ar trebui finalizată este 31 iulie.

Totul depinde însă de evoluția pandemiei Covid-19. Dacă numărul de cazuri va fi în regres, iar situația se va îmbunătăți, autorităților vor ridica din restricții, iar începând cu data de 16 mai jucătorii ar avea la dispoziție trei săptămâni de pregătire, până pe 7 iunie.

Participant la videoconferință, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat că nu se ia în calcul oprirea sezonului: „Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum”. Acesta a adăugat că meciurile se vor disputa fără public. „E destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală. Iar în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor, s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către FRF. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii”, a adăugat Hulubei.

În acest moment, în Liga I evoluează 155 de jucători ale căror contracte vor expira pe 30 iunie, iar Federația Română de Fotbal (FRF) nu a elaborat încă o variantă pentru prelungirea înțelegerilor.

Se pare că oficialii LPF doresc să urmeze modelul Germaniei, acolo unde se vrea ca meciurile să se dispute fără spectatori, la început, iar pe arene să aibă acces în jur de 200 de persoane.

Recent, câțiva oameni de știință germani au afirmat că, în cel mai negru scenariu, fanii vor putea intra din nou pe stadioane abia în toamna anului 2021.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă