Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTBAL. Vești bune pentru microbiștii din România

Liga I s-ar putea relua în luna iunie

Suspendat pe toată perioada stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul de fotbal din România ar putea fi reluat în iunie.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 15.04.2020 - 09:55

Soarta Ligii I a fost trasată în urma unei videoconferințe la care au luat parte reprezentanții cluburilor, conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și deținătorul drepturilor TV. Astfel, s-a ajuns la concluzia că fotbalul autohton ar putea reîncepe la începutul verii, cele două date avansate pentru disputarea primelor meciuri fiind 2 sau 7 iunie. De asemenea, data la care competiția ar trebui finalizată este 31 iulie.

Totul depinde însă de evoluția pandemiei Covid-19. Dacă numărul de cazuri va fi în regres, iar situația se va îmbunătăți, autorităților vor ridica din restricții, iar începând cu data de 16 mai jucătorii ar avea la dispoziție trei săptămâni de pregătire, până pe 7 iunie.

Participant la videoconferință, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), Emilian Hulubei, a declarat că nu se ia în calcul oprirea sezonului: „Nimeni nu se gândeşte la scenariul ăla de îngheţare a campionatului. Nu se ia în calcul aşa ceva acum”. Acesta a adăugat că meciurile se vor disputa fără public. „E destul de clar că se va juca fără spectatori ţinând cont de situaţia actuală. Iar în ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor, s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către FRF. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii”, a adăugat Hulubei.

În acest moment, în Liga I evoluează 155 de jucători ale căror contracte vor expira pe 30 iunie, iar Federația Română de Fotbal (FRF) nu a elaborat încă o variantă pentru prelungirea înțelegerilor.

Se pare că oficialii LPF doresc să urmeze modelul Germaniei, acolo unde se vrea ca meciurile să se dispute fără spectatori, la început, iar pe arene să aibă acces în jur de 200 de persoane.

Recent, câțiva oameni de știință germani au afirmat că, în cel mai negru scenariu, fanii vor putea intra din nou pe stadioane abia în toamna anului 2021.

Comentarii