27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportLăzăroiu, despre Ponta: Iar a făcut FĂLCI

Lăzăroiu, despre Ponta: Iar a făcut FĂLCI

Consilierul prezidential Sebastian Lăzăroiu a scris, miercuri, pe Facebook, că premierul şi-a luat în serios responsabilitatea TVA-ului la pâine, pentru că iar a făcut fălci„.

Astfel, Lăzăroiu a ironizat afirmaţiile făcute de Victor Ponta la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor şi a mai spus că declaraţia lui Ponta despre alegerea pâinii în detrimentul aurului poate fi interpretată drept o decizie asupra viitorului Roşiei Montane, unde s-ar putea cultiva grâu.

Premierul îi sfătuieşte pe români să nu mai tezaurizeze banii în aur, ci în pâine. De la 1 septembrie vor putea fi achizionate lingouri de aluat cu TVA 9%, având în vedere că la anul vor veni vremuri şi mai grele„, a mai scris consilierul pe Facebook.

Citeşte şi Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Băsescu SABOTEAZĂ ţara

Guvernul a avizat, marţi, reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine la 9%, de la 1 septembrie. Impactul negativ pe care măsura îl va avea asupra bugetului ar urma să fie compensat prin creşterea tot din septembrie a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Ponta a afirmat, miercuri, că relaţia sa de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu funcţionează foarte bine, în sensul că el, ca prim-ministru, se ocupă de pâine, iar preşedintele este preocupat „de circ”.

„Iată, coabitarea funcţionează foarte bine: eu mă ocup de pâine, preşedintele, de circ, deci toată ţara va fi mulţumită”, a spus Ponta, prezent la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor.

Premierul ii sfatuieste pe romani sa nu mai tezaurizeze banii in aur, ci in paine.

De la 1 septembrie vor putea fi achizionate lingouri de aluat cu TVA 9%, avand in vedere ca la anul vor veni vremuri si mai grele.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...
Ultima oră
Pe aceeași temă