Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu spune într-un interviu Hotnews-RFI că Alba ca Zăpada poate să nu fie un partid, ci o schimbare care să fie provocată de o forţă civică, a unor oameni nemulţumiţi de situaţia actuală, precum protestatarii de la benzinării sau oamenii din multinaţionale, potrivit Newsin.
Lăzăroiu a fost întrebat de ce nu a apărut partidul Alba ca Zăpada, a cărei naştere a anunţat-o. „Am anunţat-o, dar se aştepta cineva să fac eu Alba ca Zăpada sau să o scot eu pe Alba ca Zăpada din mânecă? Aceeaşi întrebare aş putea să o pun cititorilor şi ascultatorilor şi chiar dvs, domnule Tăpălagă. De când am vorbit eu de Albă ca Zăpada, dacă v-a plăcut ideea, ce aţi făcut în ultimele şase luni ca să o vedeţi pe Albă ca Zăpada?”, a replicat el.
Totuşi Lăzăroiu spune că vede „semne” care preced apariţia Albei ca Zăpada. „Uite, de pildă, ştiţi unde le văd? Le văd în protestele de la benzinării, cu care noi nu ne-am mai confruntat până acum. Şi a mai crescut preţul benzinei. Văd o anumită nemulţumire care se transforma în acţiune. Ceea ce nu vedem foarte des. Trebuie să recunoaştem, în ultimii 20 de ani în societatea românească am văzut multă nemulţumire şi puţină acţiune. Acum vedem mai multă acţiune. Oamenii nu cred că sunt mai nemulţumiţi acum decât în trecut, dar s-ar putea să fie mai multă democraţie”, a comentat el.
În acest context, consilierul prezidenţial crede că Alba ca Zăpada poate fi nu un partid, ci o forţă civică. „Vedeţi, Albă ca Zăpada poate să nu fie un partid politic. Alba ca Zăpada înseamnă o schimbare. Care poate fi provocată nu neapărat de un partid, poate fi provocată chiar şi de o forţă civică. Care să se constituie nu aşa cum s-au făcut până acum, cu ONG-uri care s-au stipendiat de la organizaţii internaţionale, ci o forţă reală, civică, a unor oameni nemulţumiţi, cum sunt cei care fac protestele la benzinării, şi care vor să spună ceva, au ceva de spus. Şi s-ar putea să fie oameni din multinaţionale, oameni din sectorul privat în situaţia asta. Sigur, nu mă aştept să fie pensionari. Nu văd o mişcare de genul ăsta venita din anumite categorii electorale care, în esenţă, sunt mai conservatoare. Dar există un potenţial mare pentru cei activi, care sunt nemulţumiţi că plătesc taxe, vor să ştie pentru ce plătesc taxele respective, îşi pun întrebari în orice caz”, a mai explicat Sebastian Lăzăroiu.