15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis cere reanalizarea legilor privind securitatea informatică

Klaus Iohannis cere reanalizarea legilor privind securitatea informatică

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, reanalizarea legilor privind securitatea informatică, arată un comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială.

"La inițiativa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la nivelul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) va începe din această săptămână reanalizarea prevederilor legislative în domeniul accesului la datele de trafic informațional și al securității informatice. Demersul are drept scop depășirea blocajului care se înregistrează în prezent, punerea în acord cu deciziile Curții Constituționale și o mai bună informare a opiniei publice privind măsurile în plan legislativ și efectele acestora", se arată în comunicatul citat.

Reanalizarea legislației în domeniu va avea în vedere consultări cu societatea civilă, participarea reprezentanților societății civile fiind indispensabilă pentru "un demers care să vină și în întâmpinarea celor care în trecut și-au exprimat reticența față de unele prevederi". 

De asemenea, consultarea va include și întâlniri cu reprezentanți ai partidelor parlamentare din comisiile de profil, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui academic, precizează Administraţia Prezidenţială. 

"Scopul discuțiilor este de a se găsi un echilibru între respectarea libertăților individuale și prevenirea terorismului, criminalității cibernetice și combaterea corupției", informează acelaşi comunicat.

Consultările se vor desfașura în cadrul Comitetului Operativ de Securitate Cibernetică, organism prin care se realizează coordonarea unitară a Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică. 

 

Cele mai citite

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă