Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

JO 2018 Patinaj viteză: Alexandra Ianculescu, singura reprezentantă a României

Sportiva Alexandra Ianculescu, singura reprezentantă a României în concursul de patinaj viteză de la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, speră să încheie cursa de 500 de metri la care va participa în 18 februarie pe unul din primele 25 de locuri.

Share

Rl online 0 comentarii

12.02.2018 - 14:08

"Visul meu a fost să particip la Jocurile Olimpice. Când eram mai mică m-am întâlnit cu idolul meu Catriona Le May Doan, o canadiancă dublă campioană olimpică la patinaj viteză în 1988 şi 2002, şi i-am spus că într-o zi voi ajunge şi eu la Jocurile Olimpice. Chiar m-am întâlnit cu ea în Satul Olimpic şi am vorbit despre asta. Dacă nu ar fi fost problema din 2015 (n.r. - program inadecvat de pregătire) aş fi putut spera la un loc între primele zece, dar m-aş bucura pentru o poziţie între primele 25. Indiferent ce va fi voi trece linia de sosire cu zâmbetul pe buze. Am viitorul înainte, sper să ajung şi la ediţia următoare cu perspective mai bune. Mă gândesc că prin tot ceea ce fac deschid poarta şi pentru alţi tineri din România care pot alege patinajul viteză. Mai am prieteni români care practică acest sport, dar sunt nevoiţi să se antreneze în Germania", a afirmat Alexandra Ianculescu pe site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Născută la Sibiu, sportiva în vârstă de 26 de ani trăieşte din 2001 în Canada. Ea a făcut parte din lotul de juniori al Canadei şi ulterior din cel de seniori din 2012 până în 2015, dar în final a ales să reprezinte România la Jocurile Olimpice. "Dacă aş fi ales Canada poate că mi-ar fi fost mai bine din punct de vedere financiar, dar visul meu a fost să concurez pentru România sub îndrumarea lui Gregg (n.r. - antrenorul Gregg Planert), cel care pentru mine este mai mult decât un antrenor. Îmi este ca un tată. Mă antrenează fără să-mi ceară niciun ban şi vreau să împărţim bucuria de a concura pentru România la Jocurile Olimpice. Este o onoare să concurez pentru ţara în care m-am născut", a afirmat ea.

Alexandra Ianculescu, a cărei mamă a fost campioană a României în 1968 la patinaj viteză, a dezvăluit că iniţial a practicat short-track. "Am practicat multe sporturi când eram mică, şi tenis, şi schi, şi ceva patinaj. Dar când m-am mutat la Toronto cu familia, în 2001, am început serios să practic short-track. În 2005, la 13 ani, am avut şansa de a reprezenta provincia Ontario la o selecţie desfăşurată la Calgary, la un test de long track - un concurs, Own the Podium, unde fiecare provincie a trimis câte doi reprezentanţi. Din Ontario am fost eu şi Jordan Belchos. Este şi el prezent la Jocurile Olimpice, reprezintă Canada la 10.000 m şi la urmărire pe echipe. La acel concurs mi s-a spus că am viitor în long-track. În 2008, la 15 ani şi jumătate, am aplicat la Calgary, pentru a continua în această direcţie", a precizat ea.

Pentru PyeongChang, sportiva română a început pregătirea alături de Gregg Planert, iar punctele câştigate la Cupele Mondiale din Olanda, Canada şi SUA i-au adus un loc între primele 32 din lume pe distanţa de 500 m şi implicit calificarea la PyeongChang 2018.

Comentarii

loading...