8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportJaponezii nu văd bine olimpiada de la vară în pandemie. Ce procent...

Japonezii nu văd bine olimpiada de la vară în pandemie. Ce procent se opune organizării

Cercetarea a fost făcută după ce Japonia a extins vineri starea de urgenţă, în timp ce naţiunea se luptă cu al patrulea val de infecţii COVID-19.

Creşterea numărului de persoane infectate a pus presiune asupra sistemului de sănătate al ţării, profesioniştii din domeniul medical avertizând în mod repetat despre epuizarea personalului.

Sondajul din cotidianului Asahi Shimbun a constatat că 43% dintre respondenţi doresc anularea Jocurilor, iar 40% doresc o amânare, relatează The Guardian.

Aceste cifre au crescut de la 35% care au susţinut anularea într-un sondaj publicat de ziar acum o lună şi 34% care doreau o nouă amânare.

Doar 14% susţin desfăşurarea Jocurilor în această vară conform programării, în scădere de la 28%, conform sondajului.

Dacă jocurile continuă, 59% dintre respondenţi au spus că nu vor spectatori, 33% susţinând un număr mai mic de fani şi 3% jocuri cu capacitate obişnuită.

De luni de zile, sondajele au descoperit că majoritatea populaţiei din Japonia se opune organizării Jocurilor în această vară. Un sondaj separat publicat duminică de Kyodo a arătat că 59,7% dintre respondenţi doresc anularea. Acest sondaj nu a inclus ca variantă de răspuns o amânare.

Organizatorii olimpiadei declară că măsurile dure antivirus, inclusiv testarea regulată a sportivilor şi interzicerea participării fanilor din alte ţări, vor menţine Jocurile în siguranţă. Sondajul Kyodo a constatat că 87,7% dintre respondenţi îşi fac griji că un flux de sportivi şi membri ai personalului din străinătate ar putea răspândi virusul.

Japonia s-a confruntat cu un focar mai mic decât în multe ţări, cu mai puţin de 11.500 de decese până acum.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă