Italia, calificată în optimile de finală la EURO 2020, 16 iunie 2021, FOTO: Facebook

Italia se califică în optimi de finală, Turcia suferă a doua înfrângere la EURO 2020

Prima zi a rundei secunde, din faza grupelor, la EURO 2020, s-a încheiat cu victoria Italiei, cu 3-0, în fața Elveției. Cu această victorie, squadra azzurra nu mai poate pierde unul din primele două locuri din grupa A, fiind matematic calificată în faza meciurilor eliminatorii.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

17.06.2021 - 00:23

 

Golurile Italiei au fost marcate de Locatelli, în minutele 26 și 52, și de Immobile, în minutul 89.

Căpitanul italienilor, Chiellini, a marcat un prim gol, în minutul 19, însă acesta a fost anulat din cauza unui henț. Cinci minute mai târziu, Chiellini s-a accidentat și a fost schimbat cu Acerbi.

Italia are 6 puncte, după 2 meciuri, în grupa A, fiind urmată de Țara Galilor, cu 4 puncte, Elveția cu 1 punct și Turcia, fără puncte.

În condițiile în care a mai rămas de jucat un singur meci, Italia se va clasa cel puțin pe locul 2 în grupă, chiar și în condițiile în care pierde ultimul meci, cu Țara Galilor, devenind astfel prima echipă calificată matematic în optimile de finală ale competiției.

Turcia a suferit a doua înfrângere de la EURO 2020

 A doua partidă a zilei de miercuri, la EURO 2020, le-a adus față în față pe naționalele Turciei și Țării Galilor. Galezii s-au impus pe Stadionul Olimpic din Baku, cu 2-0. Gareth Bale a ratat o lovitură de pedeapsă în repriza secundă și a dat două pase de gol.

Țara Galilor a dominat prima repriză, cele mai mari ocazii având loc la poarta turcilor. Pe finalul primei reprize, Gareth Bale a trimis o pasă perfectă pentru Aaron Ramsey, care a marcat pe jos, din interiorul careului, în minutul 42.

Același Gareth Bale devine eroul negativ când, în minutul 61, a ratat o lovitură de pedeapsă, trimițând mingea mult peste poartă.

Turcia a încercat timid să dea replica, dar cea mai mare ocazie de a marca a venit abia în minutul 90, când lovitura de cap a lui Demiral a fost respinsă salvator de portarul galez Ward.

Ultimele minute au fost tensionate, jucătorii celor două echipe fiind la un pas de încăierare, după un duel mai bărbătesc în careul galez.

În al cincelea minut suplimentar de joc, în urma unui corner, Bale a pătrunsîn careu pe linia de fund și l-a găsit perfect în fața porții pe Connor Roberts, care a marcat pentru 2-0.

 

Comentarii