23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportIohannis spune că Primăria Sibiu nu va acorda subvenţii la încălzire din...

Iohannis spune că Primăria Sibiu nu va acorda subvenţii la încălzire din bugetul local

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, afirmă că nu va acorda subvenţii la încălzire din bugetul local, iar dacă specialiştii vor propune creşterea preţului gigacaloriei din cauza eliminării subvenţiilor de la bugetul de stat „se va discuta în Consiliul Local”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă Primăria va acorda din bugetul local subvenţii la încălzire, pentru a compensa eliminarea acestora de la bugetul de stat, iar el a negat.

Când i s-a atras atenţia că, în aceste condiţii, preţul de producţie a gigacaloriei ar putea să crească foarte mult, Iohannis a afirmat că „se va discuta”.

„Dacă specialiştii vor propune o astfel de soluţie (creşterea preţului de producţie a gigacaloriei – n.r.), se va discuta în Consiliul Local”, a declarat Iohannis.

În municipiul Sibiu, agentul termic este furnizat către populaţia care a rămas branşată la sistemul centralizat de către două societăţi – SC Energie Termică şi Energosib, care aparţin de Consiliul Local Sibiu.

SC Energie Termică furnizează agent termic către 445 de consumatori, iar Energosib către 912 consumatori.

În iarna 2010-2011, la prima societate preţul de producţie a gigacaloriei era de 286,42 lei, iar la Energosib era de 338,59 lei. Statul acorda o subvenţie de 20,49 lei pentru o gigacalorie, iar bugetul local suporta o subvenţie de 52,76 de lei pentru o gigacalorie.

Cele mai citite

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă