1.9 C
București
marți, 14 ianuarie 2025
AcasăSportIniţiativă legislativă privind ştergerea datoriilor istorice ale societăţilor din apărare

Iniţiativă legislativă privind ştergerea datoriilor istorice ale societăţilor din apărare

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că intenţionează să depună, împreună cu mai mulţi senatori, o iniţiativă legislativă privind ştergerea datoriilor istorice pentru societăţile viabile din industria de apărare, potrivit Mediafax.

Fostul ministru al Apărării Naţionale Meleşcanu a spus că în urma vizitei făcute, miercuri, la Fabrica de Arme şi Uzina Mecanică din Cugir a identificat mai multe soluţii pentru industria de armament.

„Una dintre posibilităţi este de a iniţia, împreună poate şi cu alţi senatori, o iniţiativă legislativă privind ştergerea datoriilor istorice pentru societăţile care dovedesc că au capacitatea de a-şi acoperi la ora actuală, prin contracte şi prin activitatea lor, cheltuielile cu venituri pe care le realizează. Nu e vorba de a continua o politică de pierderi lună de lună, este vorba de a elimina aceste datorii istorice care sunt pe hârtie, pentru a le da o şansă într-adevăr să facă dovada faptului că pot să se întreţină, pot să realizeze beneficii, profituri din activitatea pe care o desfăşoară pe bază de contracte ferme”, a afirmat Meleşcanu.

Fostul ministru al Apărării Naţionale a adăugat că o altă măsură pentru industria de armament ar fi „asanarea financiară” prin renunţarea la unele dintre activele pe care societăţile din domeniu le au, care implică cheltuieli de întreţinere.

El a spus că aceste active ar putea fi transferate, spre exemplu în cazul Uzinei Mecanice din Cugir, către zona industrială din oraş şi ar putea să atragă mai mulţi întreprinzători sau ar putea să fie transferate pentru realizarea unor obiective sociale la nivelul localităţii.

Meleşcanu a afirmat că alt proiect de lege ar presupune gradele de secretizare a producţiei militare, astfel încât să se permită subcontractarea producerii unor piese sau subansambluri pentru firme mici. El a afirmat că acest lucru ar însemna costurile mult mai reduse decât dacă piesele respective s-ar produce la nivelul fabricii.

„Aceste chestiuni urmează să le discutăm în februarie, să vedem care sunt iniţiativele legislative pe care ar trebuie să le adoptăm şi ne-am angajat în discuţiile de astăzi să le iniţiem cu colegii din comisie”, a mai afirmat Meleşcanu.

O delegaţie a Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Senat condusă de senatorul Teodor Meleşcanu s-a aflat, miercuri, într-o vizită de lucru la Cugir.

Cele mai citite

Portul Constanța: Sistem inovator de acostare cu geamanduri

Sistemul permite operarea în siguranță a navelor de până la 70.000 TDW, inclusiv a celor de tip Panamax Un sistem modern de acostare cu geamanduri...

Zelenski a discutat cu Macron despre „desfășurarea de contingente” militare străine în Ucraina

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat luni că a discutat cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre sprijinul pentru Ucraina și o' eventuală 'desfășurare...

Biden se laudă pe final de mandat. SUA e lider în „competiția internațională”

Președintele SUA Joe Biden a declarat luni că, datorită activității administrației sale din ultimii patru ani, Statele Unite sunt în prezent lider în 'competiția...
Ultima oră
Pe aceeași temă