Înainte de tranziția sa la sexul feminin, în mai 2016, Mousey a jucat pentru echipa de handbal masculin australian.
Potrivit lui Handballs Kanalen, Mouncey a înscris patru goluri într-un meci împotriva Kazahstanului vineri și a contribuit cu opt goluri combinate împotriva Japoniei și Iranului.
„Australia a învins Iranul cu 29-24, iar rezultatul s-ar putea să se dovedească unul de aur. Dacă termină pe locul cinci sau mai bine, Australia ar putea obține un loc la Campionatul Mondial”, raportează sucursala suedeză a IHF.
Din cauza greutății, înălțimii și nivelului de testosteron, Mouncey a fost împiedicat să intre anul trecut în Liga australiană de Fotbal, proiectul pentru femei (AFLW). Mouncey a scris pentru The Guardian, în luna septembrie, un articol în care făcea praf regulamentele AFL. El a menționat în mod specific că regulamentul privind greutatea este o formă de „bodyshaming” și o lovitură pentru toate femeile, transgender sau nu.
„Cea mai mare preocupare este faptul că greutatea este folosită ca una dintre măsurile fizice esențiale pentru o posibilă excludere. Uitați de faptul că într-un joc care are un asemenea accent pe rezistență și viteză, fiind greu nu este neapărat un avantaj și gândiți-vă la mesajul pe care îl trimite femeilor și fetelor despre trupurile lor: dacă ești prea mare, nu poți să te joci. Este incredibil de periculos și în înapoiat”, a spus Mouncey.
Dar în luna mai a acestui an, Mouncey și-a făcut debutul la Melbourne la Campionatul Ocenian Open Club , înainte de a pleca spre Japonia pentru Campionatele Asiatice.
Mouncey a vorbit despre presupusa presiune pe care a suferit-o ca un atlet transgender în Australia, deoarece nu i s-a permis să joace în ligile cu femei biologice datorită nivelului său de testosteron și a altor factori fizici.
Luna trecută, spre exemplu, atletul a postat un tweet bizar care a lăudat Iranul că este incluziv și progresiv în ceea ce privește transgenderismul în comparație cu țara sa de origine. Bineînțeles, bărbații homosexuali din Iran pot fi uciși dacă se descoperă că sunt homosexuali, așa că mulți se îndreaptă spre a se prezenta ca sex opus ca opțiune mai acceptabilă sau mai puțin fatală.
„Cât de bine ar fi dacă Australia ar fi la fel de progresivă și incluzivă ca Iranul”, a scris el.
În luna iulie, Mouncey a postat un text dintr-un studiu care ar arăta ca în cazul bărbaților care devin femei tranziția de după prezintă un nivel de testosteron mai mic, densitate osoasă și masă musculară mai mică decât terapia pre-hormonala. Cu toate acestea, alți academicieni susțin că, bărbații biologici au o serie de avantaje fizice care nu pot fi schimbate.