21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportHandbalRomânia și-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2026. Primele declarații ale selecționerului...

România și-a aflat adversarele din preliminariile EURO 2026. Primele declarații ale selecționerului George Buricea

Naţionala de handbal masculin a României se va lupta pentru calificarea la Campionatul European din 2026 cu Portugalia, Polonia şi Israel, în urma tragerii la sorți de astăzi.

România a fost repartizată în Grupa a 8-a a preliminariilor EHF EURO 2026, în urma traegrii la sorţi efectuată, joi, la Copenhaga. Din cele 32 de echipe, împărţite în 8 grupe, se vor califica 20 de echipe, incluzând cele clasate pe primele două locuri în fiecare grupă, plus patru echipe cu cea mai bună linie de clasament, de pe locul trei din fiecare grupă. Pentru locul trei, la întocmirea ierarhiei de calificare, vor fi luate în calcul numai jocurile cu echipele de pe locurile întâi şi doi din grupele respective.

Jocurile vor avea loc în perioada noiembrie 2024 – mai 2025, cu prima rundă în 6/7 noiembrie 2024, a doua rundă în 9/10 noiembrie, a treia în 12/13 martie, a patra în 15/16 martie, a cincea în 7/8 mai şi ultima în 11 mai 2025.

Turneul final va fi găzduit de Danemarca, Suedia şi Norvegia, ale căror echipe sunt calificate direct, alături de deţinătoarea titlului, Franţa.

Componenţa grupelor preliminare:

Grupa 1: Slovenia, Macedonia de Nord, Lituania, Estonia
Grupa 2: Ungaria, Muntenegru, Slovacia, Finlanda
Grupa 3: Islanda, Grecia Bosnia-Herţegovina, Georgia
Grupa 4: Spania, Serbia, Italia, Letonia
Grupa 5: Croaţia, Cehia, Belgia, Luxemburg
Grupa 6: Olanda, Insulele Feroe, Ucraina, Kosovo
Grupa 7: Germania, Austria, Elveţia, Turcia
Grupa 8: Portugalia, Polonia, România, Israel

George Buricea, selecționerul naționalei masculine a României este optimist după tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European de Handbal din 2026.

,,Este o grupă grea! Mi se pare totuși mult mai grea decât grupa: Ucraina, Feroe și Austria, echipe pe care echipa noastră le-a întâlnit în preliminariile Europeanului de anul acesta. Cred că Portugalia pleacă cu prima șansa, iar noi și Polonia ne batem pentru locul doi. De altfel, Israel are o echipă bună și poate încurca.

Chiar dacă eu nu am noroc atunci când vine vorba despre tragerile la sorți, atât cu naționala României cât și cu echipa de club, totuși prin muncă, am reușit să ajung alături de echipă, să ne atingem obiectivele. Cu toate acestea, avem șansa noastră și credem în ea”, a declarat Buricea.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cele mai citite

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă