13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportHandbalLiga Campionilor la Handbal Feminin începe! Când se joacă derby-ul românesc Gloria...

Liga Campionilor la Handbal Feminin începe! Când se joacă derby-ul românesc Gloria Bistrița – CSM București

Debutează Liga Campionilor la Handbal Feminin: Derby-ul Românesc Gloria Bistrița – CSM București se joacă în prima etapă.

Noua stagiune a Ligii Campionilor la handbal feminin începe în acest weekend, aducând în prim-plan cele mai puternice echipe de pe continent. România va fi reprezentată de trei echipe în competiția de elită, iar sezonul debutează cu un derby 100% românesc între Gloria Bistrița și CSM București.

Liga Campionilor revine la finalul acestei săptămâni, cu primele meciuri programate în perioada 7-8 septembrie. În această ediție, România are trei echipe calificate: CSM București, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și Rapid București. În Grupa A, Gloria Bistrița și CSM București se vor întâlni sâmbătă, 7 septembrie, la ora 17:00, în Bistrița. În aceeași grupă, CSM București va încerca să își demonstreze valoarea într-o confruntare decisivă.

În Grupa B, Rapid București va juca primul meci al sezonului duminică, 8 septembrie, la ora 17:00, pe teren propriu în Sala Polivalentă, împotriva celor de la Buducnost. După un sezon remarcabil în EHF European League, în care Gloria Bistrița a ajuns în Final 4, debutul în Liga Campionilor va fi un moment deosebit pentru echipa bistrițeană.

Liga Campionilor va începe, ca de obicei, cu o fază preliminară în care cele 16 echipe sunt împărțite în două grupe de câte 8. Meciurile se vor desfășura în sistem tur-retur, iar primele două echipe din fiecare grupă se vor califica direct în sferturile de finală. Echipele clasate pe locurile 3-6 vor continua în play-off pentru un loc în sferturi.

Ultima etapă a fazei grupelor este programată pentru 22-23 februarie 2025.

Componența Grupelor pentru Sezonul 2024-2025

  • Grupa A: FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz Handball, CSM București, Krim Mercator Ljubljana, Storhamar Handball Elite, Nykoebing Falster Handboldklub, RK Podravka Vegeta, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.
  • Grupa B: Vipers Kristiansand, Team Esbjerg, Buducnost BEMAX Podgorica, HB Ludwigsburg (ex-SG BBM Bietigheim), Gyori Audi ETO KC, Brest Bretagne Handball, CS Rapid București, Odense Handbold.
Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă