14.1 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportHandbalDebut cu succes pentru Xavi Pascual cu Veszprem în Liga Campionilor

Debut cu succes pentru Xavi Pascual cu Veszprem în Liga Campionilor

Veszprem a început cu dreptul în Liga Campionilor, învingând Fuchse Berlin cu scorul de 32-31.

Xavi Pascual, fostul antrenor al lui Dinamo București, a debutat în Liga Campionilor cu noua sa echipă, Veszprem, campioana Ungariei și una dintre marile favorite la câștigarea trofeului. După o vară plină de schimbări, Pascual a avut parte de un început provocator în competiția europeană, cu o deplasare dificilă pe terenul lui Fuchse Berlin, vicecampioana Germaniei.

Pascual și-a demonstrat experiența

Meciul a început prost pentru Veszprem, care s-a văzut condusă cu 5 goluri în prima parte a jocului. Mathias Gidsel, vedeta echipei germane, a fost în formă maximă, marcând de 10 ori și punând o presiune imensă pe defensiva echipei lui Pascual. Cu toate acestea, interul francez Nedim Remili a fost cel care a preluat inițiativa, reușind să înscrie 11 goluri și să contribuie decisiv la revenirea maghiarilor.

În a doua parte a jocului, Veszprem a arătat o defensivă mult mai solidă, iar organizarea tactică a lui Pascual a început să dea roade. În ciuda atmosferei ostile din Berlin, echipa a reușit să reducă treptat diferența și să încline balanța în favoarea lor.

„Nu e ușor să joci în această arenă din Berlin. Suporterii germani sunt fantastici. Noi am comis câteva greșeli în debutul meciului, dar sunt fericit că am revenit în partea secundă, în ciuda deficitului de 5 goluri,” a declarat Pascual după meci.

Această victorie de debut este una importantă pentru Veszprem, care confirmă că este o candidată serioasă la câștigarea Ligii Campionilor.

Rezultatele primei runde din Liga Campionilor

Grupa A:

  • Dinamo – Fredericia 37-28
  • Sporting – Wisla Plock 34-29
  • PSG – Eurofarm 31-29
  • Fuchse Berlin – Veszprem 31-32

Grupa B:

  • Aalborg – Nantes 38-31
  • Kielce – RK Zagreb 30-23
  • Kolstad – Barcelona 30-35
  • Szeged – Magdeburg 31-29

Primele două echipe din fiecare grupă vor avansa direct în sferturile de finală, în timp ce următoarele patru vor juca un play-off pentru calificarea în aceeași fază.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...

Reacţia unui turist din Polonia în drum spre Grecia după ce a văzut cum ninge pe Transalpina

La munte, au căzut primele ninsori din acest sezon. Pe Transalpina, drumarii deszăpezesc deja şoseaua, iar mai mulţi turişti au avut de suferit din...

Raed Arafat dă explicații despre posibilitatea unui sistem de tip Ro-Alert la cutremure

Şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, că nu se vor da mesaje de tip Ro-Alert la cutremure până...
Ultima oră
Pe aceeași temă