11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSportGyorgy Frunda: Romรขnia nu este o colonie a SUA

Gyorgy Frunda: Romรขnia nu este o colonie a SUA

Consilierul premierului Ponta pe probleme juridice, de minoritati si relatii internationale, Gyorgy Frunda, a declarat, joi, pentru Ziare.com, despre vizita adjunctului secretarului de stat american la BucureลŸti, cฤƒ aratฤƒ o „anumitฤƒ superioritate” a Statelor Unite.

Totodatฤƒ, Frunda a spus cฤƒ „România nu e colonie” ลŸi cฤƒ refuzฤƒ sฤƒ creadฤƒ cฤƒ Nuland vine în inspecลฃie.

CiteลŸte ลŸi: Succesoarea lui Philip Gordon vine la BucureลŸti

„Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam. Uncle Sam, who is the best and the strongest, Big Uncle Sam (Unchiul Sam, care e cel mai bun si mai puternic – nred). (…) Vizita nu e asa intempestiva cum a fost prezentata de presa din tara noastra. Aceste vizite sunt planuite, se poarta dialoguri intre ministerele de Externe, se stabileste un program, se stabilesc niste scopuri, se negociaza si pe urma se vine aici. Nu e Romania o colonie si refuz aceasta idee, ca vine sa inspecteze in Romania nivelul sau stadiul drepturilor omului, statului de drept si a democratiei”, a spus consilierul lui Ponta.

CiteลŸte ลŸi: Corlฤƒลฃean explicฤƒ de ce nu se întâlneลŸte Ponta cu Nuland

Frunda a respins si ideea ca vizita lui Nuland e urmare a „martei negre”. „Nu cred ca vizita e pentru asta, dar e foarte bine sa se discute problema asta”, a precizat consilierul, pentru Ziare.com.

„Este poziลฃia mea, nu a premierului sau a Guvernului, eu nu am spus cฤƒ sunt deranjat profund”, a precizat Frunda, la B1 TV.

CiteลŸte ลŸi: UPDATE. Oficialul de la Departamentul de Stat American va avea întâlniri cu Bฤƒsescu ลŸi Corlฤƒลฃean

Secretarul adjunct american pentru afaceri europene ลŸi euroasiatice, Victoria Nuland, se va întâlni, la BucureลŸti, în perioada 10-11 ianuarie, cu oficiali guvernamentali ลŸi membri ai societฤƒลฃii civile pentru a discuta probleme bilaterale ลŸi regionale, inclusiv eforturile de a întฤƒri sistemul judiciar, pentru respectarea legislaลฃiei, se precizeazฤƒ într-un comuncat al Departamentului de Stat American.

Cele mai citite

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: โ€ž Vom continua luptaโ€

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioลฃilor sฤƒi cฤƒ va continua lupta pรขnฤƒ la atingerea obiectivelor de rฤƒzboi stabilite de guvernul sฤƒu,...

Armata romรขnฤƒ se va dota cu sisteme radar Sentinel

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vรขnzarea de sisteme radar de supraveghere aerianฤƒ Sentinel pentru Romรขnia, a anunลฃat, luni, Ambasada Statelor Unite la...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ