18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSportGUVERN: Prioritățile noului ministru de Interne

GUVERN: Prioritățile noului ministru de Interne

Integritatea alegerilor, eficientizarea DIPI, reorganizarea sistemului de urgență și combaterea infracțiunilor în domeniul silvic sunt principalele direcții de acțiune anunțate de noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache.
În prima sa apariție în calitate de ministru, Tudorache a anunțat înființarea unei structuri de coordonare al cărei obiectiv principal va fi organizarea alegerilor din 11 decembrie. Este vorba de „o structură de comandă care va ține și legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar în același timp, o structură care să poarte un dialog continuu, constant cu partidele politice”. „Obiectivul meu în acest domeniu este să mențin neutralitatea și echidistanța totală a acestui minister, a tuturor celor care lucrează în acest minister până la alegeri”, a promis Tudorache. Noul ministru a precizat  că vor fi gândite și alte măsuri care să asigure integritatea procesului electoral, în plus față de softul pentru depistarea votului multiplu, folosit în premieră la alegerile locale. „E clar că pentru acest Guvern și pentru mine personal în următoarele trei luni este esențial să asigurăm o pregătire a procesului electoral fără sincope”, a fost promisiunea noului ministru. 

Reorganizarea DIPI
Pe un alt palier, Tudorache a anunțat că are mandat din partea președintelui Klaus Iohannis și a premierului Dacian Cioloș pentru a găsi cele mai bune măsuri în vederea eficientizării activității la Direcția de Informații și Protecție Internă (DIPI). La acest capitol, el nu a oferit deocamdată, prea multe detalii. „Să îi asigurăm o responsabilizare atât în interiorul ministerului, în ceea ce privește deciziile și modul în care este organizată și în care funcționează, cât și în exterior, față de Parlament”, a menționat Tudorache. 
El a menționat că o altă prioritate pentru el o va reprezenta continuarea măsurilor inițiate deja, imediat după tragedia de la clubul Colectiv, în ce privește reorganizarea sistemului de răspuns la situații de urgență. În acest sens, a anunțat că și dorește să fie organizată cât mai rapid o simulare, un exercițiu, prin care să fie testat în mod practic modul în care funcționează noul cadru normativ.
Noul ministru a adăugat că va acordă atenție și zonelor de competență specifică ale ministerului, menționând combaterea criminalități, migrația, dar și alte fenomene legate de menținerea ordinii publice.Tudorache a anunțat că una dintre prioritățile sale o va constitui combaterea infracțiunilor din domeniul silvic, subliniind că va manifesta toleranță zero în situațiile în care se dovedește că oameni dintre cadrele MAI sunt implicați în astfel de rețele de infracționalitate.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Membrii Asociației „Moldova Vrea Autostradă” manifestare inedită pentru autostrada A8

Membrii Asociaţiei "Moldova Vrea Autostradă" au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8. Reprezentaţii MVA speră ca prin...

Membrii Asociației „Moldova Vrea Autostradă” manifestare inedită pentru autostrada A8

Membrii Asociaţiei "Moldova Vrea Autostradă" au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8. Reprezentaţii MVA speră ca prin...

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă