30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportGeoană vrea propriul partid după excluderea din PSD

Geoană vrea propriul partid după excluderea din PSD

După ce liderii PSD au început procedura de excludere a sa din partid, Mircea Geoană vrea să-şi reinventeze rolul în politică, urmând să-şi înfiinţeze propriul partid. Noua formaţiune, anunţă RTV, ar urma să se numească “Noua Stângă”, iar de partea sa, Geoană va avea mai mulţi lideri PSD din teritoriu, dar şi parlamentari social-democraţi.

Aceştia i s-ar alătura lui Geoană după 22 noiembrie, când Comitetul Executiv va lua în mod oficial decizia excluderii din PSD, scrie Mediafax. 

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni. Conform surselor menţionate, Geoană a primit asigurări că va fi ajutat la înfiinţarea noului partid şi, mai ales, la formarea structurilor teritoriale, de la Constantin Nicolescu (preşedintele CJ Argeş), Silvian Ciupercă (preşedintele CJ Ialomiţa), Bunea Stancu (preşedintele CJ Brăila).

Acestora li se adaugă liderii PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, Adrian şi Vasile Mocanu, şi preşedinta PSD Călăraşi, Oana Mizil.Acestora li s-ar putea lătura şi trei senatori şi deputaţi ai UNPR şi chiar ai PNL.

Potrivit negocierilor duse de aceştia cu Geoană, parlamentarii şi liderii locali nu vor demisiona din partid odată cu excluderea fostului preşedinte al PSD, însă îl vor susţine cu resurse financiare, logistice şi umane, pentru crearea structurilor organizatorice ale noului partid.

În plus, arată sursele citate, Geoană va beneficia şi de susţinerea unui grup important de primari PSD din judeţul Dolj.

De altfel, mişcarea lui Mircea Geoană este aşteptată în PSD, mai ales că încă din primăvară la urechile lui Victor Ponta au ajuns informaţii că preşedintele Senatului a iniţiat mai multe întâlniri cu nemulţumiţii din partid  în care a încercat să-i coopteze într-un nou proiect politic.

“Sunt probabil membri ai USL care, pe sistemul UNPR, cu dosare politice şi cu bani, au aşteptat  asta (recomandarea de excludere a lui Mircea Geoană – n.r.) ca pretext pentru a pleca din partid. Ei pot folosi orice ca pretext, inclusiv că nu am vopsit sediul în verde. Iar anunţul că puterea va amâna alegerile locale în noiembrie sau chiar în 2013 măreşte îngrijorarea în rândul aleşilor locali”, spunea luni Victor Ponta.

Cele mai citite

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Julian Assange, liber, după un acord cu justiția americană

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a pledat miercuri culpabil de încălcarea Legii americane privind spionajul în faţa unui tribunal din Insulele Mariane de Nord, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă