FOTO. Coregrafie impresionantă a fanilor dinamoviști, pentru Centenar

Galeria echipei Dinamo a marcat la derby-ul cu FCSB, printr-o coregrafie specială, împlinirea a 100 de ani de la 11 noiembrie 1918, dată cunoscută ca Ziua Armistiţiului în care reprezentanţii Antantei şi Puterilor Centrale au pus capăt Primului Război Mondial.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2018 - 13:01

Peluza Cătălin Hîldan a afişat înainte de începerea partidei desfăşurată pe Arena Naţională din Capitală un colaj 3D de mari dimensiuni reprezentând personaje istorice, un vultur cu o cruce în cioc şi un soldat român dintr-o pictură a lui Nicolae Grigorescu.

De asemenea, galeria dinamovistă a afişat harta României Mari formată din cartoane, anul 1918, precum şi versul "La trecutu-ţi mare, mare viitor" din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie" a lui Mihai Eminescu.

În timpul coregrafiei, doi artişti au pătruns pe teren şi au intonat cântece patriotice în timp ce pe ecranele din incinta stadionului au rulat imagini cu soldaţi români din 1918, cu semnatarii Armistiţiului din 11 noiembrie, precum şi de la Marea Unire din 1 decembrie 1918. Fanii dinamovişti au încheiat fluturând steaguri ale României din Primul Război Mondial şi au cântat "Treceţi batalioane române Carpaţii".

Echipele Dinamo şi FCSB au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), meciul direct disputat duminică, 11 noiembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 15-a a Ligii I de fotbal.

Ziua Armistiţiului este comemorată în fiecare an la 11 noiembrie pentru a marca pacea semnată între Antanta şi Puterile Centrale la Compiegne, Franţa, eveniment ce a marcat încetarea ostilităţilor pe Frontul de Vest al Primului Război Mondial şi a intrat în vigoare începând cu ora 11,00 - cea de-a 11-a oră a celei de-a 11 zile din a 11-a lună a anului 1918. Iniţial, acest armistiţiu a încetat după o perioadă de 36 de zile. Tratatul privind încetarea definitivă a ostilităţilor a fost semnat în mod formal la Versailles în 1919.

Comentarii