27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportFotbalWojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei! „Era lipsă de respect să nu...

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei! „Era lipsă de respect să nu accept”

Wojciech Szczesny, fostul portar al lui Arsenal și Juventus, a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru a-l înlocui pe Marc Andre ter Stegen, accidentat grav la genunchi, după ce polonezul își anunțase retragerea din activitate cu câteva luni în urmă.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Wojciech Szczesny a acceptat oferta Barcelonei, fiind așteptat să efectueze vizita medicală în zilele următoare. Această decizie vine după ce Marc Andre ter Stegen a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul drept, același genunchi la care fusese operat și în 2021 pentru repararea tendonului rotulian. FC Barcelona a anunțat că Ter Stegen va fi indisponibil pentru o perioadă nedeterminată, până la recuperarea completă.

Szczesny a decis să revină în fotbal

Szczesny, în vârstă de 34 de ani, nu a mai apărat poarta vreunei echipe de la meciul Poloniei cu Austria din 21 iunie 2024, încheiat cu scorul de 1-3 la EURO 2024. Cu toate acestea, polonezul a fost de acord să își amâne retragerea pentru a ajuta Barcelona într-un moment dificil. El a declarat în presa spaniolă: „Respect foarte mult istoria Barcelonei, e unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Mă gândesc că era lipsă de respect din partea mea să nu iau în calcul această opțiune”.

Szczesny are un CV impresionant, remarcându-se prin evoluțiile sale la Arsenal, Roma și Juventus. În perioada petrecută la Juventus, el a câștigat trei titluri de campion în Serie A și a fost desemnat „Cel mai bun portar din Serie A” în 2020. La nivel internațional, a reprezentat Polonia în competiții majore precum Euro 2012, 2016, 2020 și 2024, precum și la Cupa Mondială din 2018 și 2022.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

ANAF a lansat o broșură explicativă pentru utilizarea sistemului electronic RO e-TVA

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent o broșură informativă menită să clarifice funcționarea sistemului electronic RO e-TVA și să ofere îndrumări...

Familia Iohannis a mai pierdut o ”căsuță”. Cum poate recupera statul cei 260.000 de euro de la familia prezidențială

Familia președintelui Klaus Iohannis pierde definitiv două imobile din Sibiu în beneficiul statului român și banii obținuți din închirierea lor care însumează 260.000 de...

Premierul slovac Robert Fico primește din nou o amenințare

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă