16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalUnu dintre cei mai bine plătiți selecționeri din lume, Roberto Mancini, se...

Unu dintre cei mai bine plătiți selecționeri din lume, Roberto Mancini, se desparte de naționala saudită după 14 luni!

Selecționerul Roberto Mancini și naționala Arabiei Saudite își încheie colaborarea după un an și două luni, timp în care antrenorul italian nu a reușit să atingă obiectivele stabilite de Federația de Fotbal din Arabia Saudită.

Federația de Fotbal din Arabia Saudită a confirmat oficial încetarea contractului cu Roberto Mancini, care, în ciuda unui salariu record de 25 de milioane de euro anual, nu a reușit să ducă echipa națională la un parcurs convingător. În cele 18 partide jucate sub conducerea sa, echipa a înregistrat doar șapte victorii, șase egaluri și cinci înfrângeri. Meciurile din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2026 au pus în dificultate echipa saudită, acumulând până acum doar cinci puncte în patru meciuri și clasându-se pe locul trei în grupă, în spatele Japoniei și la egalitate cu Australia și Bahrain.

Un parcurs sub așteptări pentru Arabia Saudită cu Roberto Mancini pe bancă

În ultimele meciuri, Arabia Saudită a obținut doar un egal împotriva Indoneziei (1-1) și a fost învinsă de Japonia (0-2). De asemenea, un alt rezultat neconvingător a fost obținut în meciul recent cu Bahrain, terminat 0-0, iar suporterii saudiți și-au manifestat nemulțumirea față de performanțele sub așteptări. La momentul despărțirii, echipa rămâne în lupta pentru calificarea la turneul final din 2026, însă poziția actuală din clasament și evoluțiile inconstante nu oferă garanții pentru viitorul apropiat.

Eșecul în Cupa Asiei, unde echipa a fost eliminată în sferturile de finală de Coreea de Sud, a adâncit și mai mult nemulțumirile fanilor și ale oficialilor saudiți. Cu toate acestea, Mancini a publicat recent pe Instagram o imagine a clasamentului, sugerând că echipa are încă șanse pentru calificarea la Campionatul Mondial. În ciuda unei despărțiri pe cale amiabilă, saudiții au declarat că sunt recunoscători pentru eforturile antrenorului italian, dar au subliniat nevoia de a continua pe altă direcție.

Mancini, printre cei mai bine plătiți antrenori din lume

Contractul lui Mancini cu Arabia Saudită, semnat în 2023, avea o valoare de 100 de milioane de euro pentru patru ani, acesta devenind astfel unul dintre cei mai bine plătiți antrenori din lume, cu un salariu anual de 25 de milioane de euro. În urma despărțirii, el va primi o compensație substanțială de aproximativ 79 de milioane de euro, conform datelor citate de presa sportivă. Pe locul întâi al celor mai bine plătiți antrenori revine astfel Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, cu un salariu de 24 de milioane de euro anual.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

BNR lansează o monedă comemorativă din argint dedicată lui Constantin I. Parhon, la 150 de ani de la nașterea acestuia

Banca Națională a României (BNR) va introduce în circuitul numismatic, pe 28 octombrie, o monedă din argint pentru a marca 150 de ani de...

Beneficiile economice ale utilizării filtrelor de apă în HoReCa

În industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering), fiecare detaliu contează – de la ambianța locației, la zâmbetul personalului, până la gustul fiecărei băuturi sau fel...

Poduri peste capul alegătorilor

Era de așteptat ca anul hiperelectoral 2024 să aducă cu el multe dintre nelipsitele dezvăluiri pe surse privind matrapazlâcurile electorale. Tendința e ca atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă