20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFotbalUnde se vede Lituania - România? Naționala lui Lucescu poate bifa a...

Unde se vede Lituania – România? Naționala lui Lucescu poate bifa a patra victorie la rând

Reprezentativa României va disputa marți, 15 octombrie, un nou meci în Liga Națiunilor împotriva Lituaniei, într-o partidă crucială pentru menținerea poziției de lider în grupă.

Meciul va fi transmis în direct pe Antena 1, începând cu ora 21:45.

România, în căutarea unei noi victorii în Liga Națiunilor

După trei victorii consecutive în această ediție a Ligii Națiunilor, echipa națională a României, condusă de Mircea Lucescu, vizează un nou succes în meciul de la Kaunas împotriva Lituaniei. O victorie ar consolida poziția de lider a „tricolorilor”, esențială pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Până acum, România a înregistrat rezultate convingătoare: 3-0 împotriva Kosovo și Cipru, respectiv 3-1 în primul duel cu Lituania, desfășurat pe teren propriu.

Partida cu Lituania va fi difuzată de Antena 1, canal care a achiziționat drepturile de transmisie pentru acest meci. De altfel, pentru actuala ediție a Ligii Națiunilor, Antena 1 și Prima TV transmit alternativ partidele echipei naționale, cu Antena 1 preluând meciul de marți, după ce deplasarea în Cipru a fost transmisă de Prima TV.

Programul României în Liga Națiunilor continuă în luna noiembrie, cu două meciuri importante pe teren propriu, împotriva Kosovo și Cipru, care vor fi transmise de asemenea pe Antena 1 și Prima TV.

Viitorul transmisiunilor naționalei

Începând cu 2026, toate meciurile României din Liga Națiunilor și preliminariile pentru Euro 2028 vor fi difuzate exclusiv de Antena 1, renunțându-se la partajarea drepturilor de difuzare cu Prima TV. Astfel, suporterii echipei naționale vor putea urmări toate partidele naționalei pe un singur post, ceea ce aduce mai multă claritate în privința transmisiunilor viitoare.

Până atunci, România are șansa să își consolideze poziția în grupa sa de Liga Națiunilor și să își crească șansele de calificare la Mondialul din 2026. Elevii lui Mircea Lucescu sunt motivați să continue parcursul excelent și să obțină o nouă victorie împotriva Lituaniei, ceea ce ar oferi un impuls considerabil în campania lor de calificare.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Grupul TSMC planifică extinderea producției de cipuri în Europa

Grupul Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) are în plan construirea mai multor fabrici de cipuri în Europa, concentrându-se în special pe piața cipurilor destinate...

Real Madrid, fără David Alaba până în 2025! Ce soluții caută Ancelotti

David Alaba, fundașul central al lui Real Madrid, va lipsi de pe teren până în 2025 din cauza unei accidentări la genunchi, punând echipa...

Licitație pentru Lotul Joseni-Ditrău al Autostrăzii A8, în valoare de 1,2 miliarde lei

Autoritățile au lansat licitația pentru proiectarea și execuția Lotului Joseni-Ditrău al Autostrăzii A8 (Autostrada Unirii), cu o valoare estimată de 1,2 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă