20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFotbalTratament inuman pentru naționala Nigeriei în Libia! Fotbaliștii au fost blocați în...

Tratament inuman pentru naționala Nigeriei în Libia! Fotbaliștii au fost blocați în aeroport pentru 12 ore și nu au primt apă și mâncare

Naționala de fotbal a Nigeriei a fost supusă unui tratament inuman în Libia, unde jucătorii au fost ținuți timp de 12 ore fără apă și mâncare, în aeroportul Al Abraq, înaintea meciului din calificările pentru Cupa Africii pe Națiuni.

Coșmarul echipei naționale a Nigeriei a început încă din aer, când, în timpul zborului către Benghazi, piloții au fost anunțați în ultima clipă că trebuie să devieze cursul aeronavei și să aterizeze la Al Abraq, un aeroport situat la peste 200 de kilometri de destinația inițială. Odată ajunși la sol, jucătorii nigerieni nu au găsit niciun reprezentant al Federației Libiene de Fotbal care să îi întâmpine sau să le asigure transportul, fiind lăsați în aeroport fără apă și mâncare timp de 12 ore.

Naționala Nigeriei, blocată în aeroport în condiții precare

În lotul nigerian s-au aflat fotbaliști de renume internațional, precum Victor Osimhen (Galatasaray), Wilfred Ndidi (Leicester City), Taiwo Awoniyi și Ola Aina (Nottingham Forest), dar și Alex Iwobi și Calvin Bassey de la Fulham. Acești jucători de top au fost blocați într-o situație extrem de dificilă, încercând fără succes să contacteze autoritățile nigeriene pentru a cere ajutor.

„Am cerut guvernului nigerian să intervină și să ne salveze. În calitate de căpitan, alături de colegii mei, am decis că nu vom juca acest meci,” a declarat William Troost-Ekong, căpitanul echipei Nigeriei, conform Independent.co.uk. El a subliniat gravitatea situației, spunând că „este un joc psihologic și un comportament inacceptabil.”

Decizia de a boicota partida

Pe fondul tratamentului necorespunzător, jucătorii nigerieni au decis să nu mai joace meciul retur cu Libia, programat în Benghazi. Victor Osimhen, unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei, a afirmat: „Începe să arate tot mai mult ca o luare de ostatici”, subliniind gravitatea situației și tensiunile crescânde dintre cele două echipe.

Naționala Nigeriei și-a exprimat în mod clar nemulțumirea față de condițiile inumane la care au fost supuși jucătorii, cerând intervenția Confederației Africane de Fotbal (CAF). Federația Nigeriană de Fotbal a încercat să asigure echipa că se fac toate demersurile necesare pentru soluționarea conflictului, dar situația rămâne tensionată.

Un război al acuzațiilor și răzbunării

Scandalul actual pare să fie alimentat de tensiuni preexistente. Delegația libiană a acuzat autoritățile nigeriene de tratament inadecvat în timpul meciului tur, disputat pe 11 octombrie la Lagos. Libienii au susținut că au fost nevoiți să aștepte mai bine de trei ore în aeroport pentru a fi preluați de un autocar, fapt negat de Federația Nigeriană de Fotbal.

Deși aceste acuzații nu au fost confirmate oficial, situația a escaladat în Libia, unde pare că s-a urmărit o răzbunare din partea gazdelor. Cu toate acestea, comportamentul libienilor a fost considerat inacceptabil de către comunitatea internațională, iar CAF este așteptată să intervină pentru a clarifica circumstanțele și pentru a stabili eventuale sancțiuni.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

București. S-au certat pe locul de parcare și l-a înjunghiat

Un bărbat de 42 de ani a fost arestat preventiv după ce a agresat un alt bărbat în urma unui conflict spontan legat de...

Lucrările de refacere a Planşeului Unirii au început, anunţă primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a anunţat începerea lucrărilor de reconstrucție a Planşeului Unirii, o structură veche de aproape 100 de ani,...

București. S-au certat pe locul de parcare și l-a înjunghiat

Un bărbat de 42 de ani a fost arestat preventiv după ce a agresat un alt bărbat în urma unui conflict spontan legat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă