14.3 C
București
joi, 17 octombrie 2024
AcasăSportFotbalTragedie în fotbal! Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a murit la...

Tragedie în fotbal! Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a murit la doar 34 de ani

Andrei Matei, fost fotbalist și produs al clubului Rapid București, a încetat din viață la vârsta de doar 34 de ani, după o luptă grea cu o boală incurabilă.

Cu mare tristețe, clubul Rapid București a anunțat decesul fostului jucător Andrei Matei, un produs al academiei echipei, care a îmbrăcat tricoul primei echipe în sezonul 2012/2013. Matei a jucat trei meciuri pentru echipa din Giulești, dar cariera sa s-a încheiat prematur din cauza unei boli necruțătoare.

Fost jucător al Rapidului, răpus de scleroză laterală amiotrofică

În 2022, clubul anunțase că fostul jucător fusese diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS), o boală neurodegenerativă fatală, cunoscută și sub denumirea de „boala neuronului motor.” În ciuda eforturilor și a sprijinului primit de la comunitatea sportivă, Matei nu a reușit să învingă boala și s-a stins din viață la doar 34 de ani.

ALS este o boală care afectează în mod progresiv neuronii motori responsabili de mișcările musculare voluntare. Pe măsură ce boala avansează, pacienții își pierd treptat capacitatea de a-și controla mișcările, începând cu slăbiciuni musculare și terminând cu paralizia completă. Musculatura ochilor și cea a sfincterului rămân neafectate, dar restul corpului este puternic afectat de scăderea forței musculare. În stadii avansate, ALS afectează respirația, iar pacienții ajung să depindă de asistență respiratorie.

Pe lângă impactul devastator asupra sănătății, scleroza laterală amiotrofică este cunoscută pentru progresul său rapid și pentru lipsa unui tratament curativ. Simptomele includ slăbiciune musculară, fasciculații musculare și dificultăți motorii, iar diagnosticarea vine de obicei în urma observației clinice a semnelor de afectare a neuronilor motori.

În comunicatul său, clubul Rapid a transmis condoleanțe familiei și apropiaților lui Andrei Matei, descriindu-l ca un jucător devotat și un simbol al grupării giuleștene, care a fost mereu respectat pentru talentul și dedicarea sa în teren.

„Cu mare tristețe, vă anunțăm că Andrei Matei, fostul jucător al Rapidului, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare și s-a alăturat Galeriei din Ceruri, la numai 34 de ani!”, a fost mesajul transmis de club pe rețelele sociale.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Mugur Isărescu va coordona mai puține direcții în noul mandat la BNR; atribuții importante transferate viceguvernatorilor

În noul său mandat, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, își va reduce atribuțiile de coordonare, cedând mai multe direcții către colegii din Consiliul de Administrație...

Cioban găsit carbonizat la o stână distrusă de un incendiu

Un incendiu devastator a cuprins o fermă construită într-o zonă montană situată la limita dintre judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, iar flăcările s-au extins rapid,...

Câțiva zeci de urmași ai românilor expulzați în urma Dictatului de la Viena din 1940 au protestat în fața Prefecturii Satu Mare

Circa 50 de urmaşi ai românilor expulzaţi în urma Dictatului de la Viena din 1940 - prin care România a fost nevoită să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă