13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportFotbalThomas Tuchel este noul selecționer al naționalei Angliei începând din 2025!

Thomas Tuchel este noul selecționer al naționalei Angliei începând din 2025!

Germanul Thomas Tuchel va prelua funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a Angliei, începând cu 1 ianuarie 2025, înlocuindu-l pe interimarul Lee Carsley.

Tuchel, al treilea antrenor străin din istoria Angliei

Thomas Tuchel, fost antrenor la cluburi precum Paris Saint-Germain, Chelsea și Bayern Munchen, a fost numit oficial selecționer al echipei naționale de fotbal a Angliei, conform anunțului făcut de Federația Engleză de Fotbal (FA). Această numire vine după o perioadă de interimat asigurată de Lee Carsley, care a preluat echipa după plecarea lui Gareth Southgate, selecționerul Angliei timp de opt ani, între 2016 și 2024. Southgate a părăsit echipa națională la finalul Campionatului European din 2024, unde Anglia a ajuns pentru a doua oară consecutiv în finală, fără a reuși să câștige trofeul.

Tuchel devine astfel al treilea antrenor străin din istoria Angliei, după suedezul Sven-Göran Eriksson (2001-2006) și italianul Fabio Capello (2007-2012). Germanul are un palmares impresionant, câștigând trofee importante la fiecare dintre echipele la care a activat. La Paris Saint-Germain, a câștigat mai multe titluri naționale și a ajuns în finala Ligii Campionilor, iar la Bayern Munchen a cucerit titlul în Bundesliga. Cu Chelsea, în 2021, Tuchel a obținut o triplă notabilă, câștigând Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor.

În declarațiile sale după numire, Tuchel s-a arătat onorat să preia conducerea naționalei Angliei: „Am simțit de multă vreme o conexiune cu fotbalul din această țară și mi-a oferit deja niște momente incredibile. Să am șansa de a reprezenta Anglia este un privilegiu imens”.

Tuchel îl va avea ca secund pe Anthony Barry, un antrenor englez cu care a colaborat anterior la Chelsea și Bayern Munchen. FA a anunțat că decizia de a-l numi pe Tuchel a fost luată încă din 8 octombrie 2024, dar anunțul oficial a fost amânat pentru a evita distrageri de la meciurile Angliei din Liga Națiunilor, desfășurate între timp.

Calificarea la Cupa Mondială 2026

Deși FA nu a dezvăluit durata contractului lui Thomas Tuchel, este clar că misiunea sa principală va fi calificarea Angliei la Cupa Mondială din 2026, o competiție pentru care naționala engleză va fi printre favorite. Până la preluarea oficială a funcției de selecționer, interimatul va continua să fie asigurat de Lee Carsley, care va conduce echipa în ultimele meciuri din 2024, împotriva Greciei și Irlandei, în noiembrie. Ulterior, Carsley va reveni la naționala de tineret a Angliei (Under-21), echipă pe care o conduce în prezent.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

VIDEO 130 de percheziții în toată țara: DIICOT și Poliția Română acționează împotriva grupărilor de crimă organizată

Poliţiştii şi procurorii DIICOT efectuează, miercuri dimineaţă, peste 130 de percheziţii în toată ţara, în cadrul a 40 de acţiuni operative pentru destructurarea unor...

Alergători din cadrul Maratonului București au întrerupt cursa pentru a susține informarea privind contracepția modernă

Un grup de 20 de alergători care participau la cursa de 10 km din cadrul Maratonului București a decis să oprească alergarea după doar...

Peste 20 de milioane de români înscriși la medicii de familie. Dintre aceștia, doar 6,3 milioane contribuie la fondul de sănătate

În 2023, peste 20 de milioane de persoane au fost înscrise pe listele medicilor de familie, potrivit datelor furnizate de CNAS. Dintre acestea, 3,6...
Ultima oră
Pe aceeași temă