14.4 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportFotbal„Telenovela” Boupendza se încheie! Șumudică confirmă transferul gabonezului

„Telenovela” Boupendza se încheie! Șumudică confirmă transferul gabonezului

Șumudică confirmă transferul lui Aaron Boupendza la Rapid: „Mi s-a blocat Whatsapp-ul!”.

Telenovela transferului lui Aaron Boupendza pare să fi ajuns la un final fericit pentru Rapid București. Marius Șumudică, antrenorul echipei, a anunțat în direct că atacantul gabonez va semna cu giuleștenii, deși Zamalek, formația egipteană, îl prezentase deja ca nou jucător.

Venirea lui Boupendza, un adevărat „thriller”

Deși oficialii de la Zamalek au transmis că Boupendza a semnat un contract cu echipa lor pe 8 septembrie, jucătorul nu a mai ajuns la Cairo pentru a finaliza acordul. În schimb, Boupendza ar fi semnat un precontract cu Rapid, conform jurnalistului Sorin Chiriac, care a anunțat pe Instagram că atacantul este „ca și transferat” la echipa bucureșteană.

„Mi s-a blocat Whatsapp-ul de la câți agenți, ziariști și impresari m-au contactat. Un club din Egipt l-a prezentat, dar băiatul nu semnase nimic. Acum este în Nigeria pentru a obține viza Schengen. Sunt convins că va ajunge în România în câteva zile și va semna cu Rapid,” a explicat Marius Șumudică pentru DigiSport.

Detaliile contractului lui Boupendza la Rapid

Rapid București l-a convins pe Boupendza cu o ofertă financiară solidă, refuzând o propunere dublă din Egipt. Atacantul va primi un bonus de semnătură de 800.000 de euro și un salariu lunar de 25.000 de euro, la care se adaugă bonusuri de performanță.

Deși inițial cotat la 5 milioane de euro, Rapid nu va plăti nicio sumă de transfer pentru Boupendza, care a rămas liber de contract după despărțirea de FC Cincinnati. În cariera sa, Boupendza a trecut pe la cluburi precum Bordeaux, Hatayspor și Al-Shabab, echipă pentru care a marcat 11 goluri în 17 meciuri.

Transferul lui Aaron Boupendza la Rapid este considerat unul dintre cele mai importante realizate de un club din România în ultimii ani. „Este unul dintre cei mai mari atacanți care va ajunge în România vreodată,” a subliniat Șumudică, care speră ca venirea gabonezului să aducă un plus de valoare echipei giuleștene.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Raed Arafat dă explicații despre posibilitatea unui sistem de tip Ro-Alert la cutremure

Şeful Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, luni, că nu se vor da mesaje de tip Ro-Alert la cutremure până...

Londra, Antalya și Istanbul, în topul destinațiilor preferate de pe Aeroportul Otopeni, depășind rutele de business

Pentru prima dată în istoria datelor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează Aeroportul Otopeni, destinaţiile Londra, Antalya și Istanbul se situează în...

România depășește mai multe țări europene la numărul bancherilor cu câștiguri de peste 1 milion de euro pe an

România a depășit nouă țări europene în ceea ce privește numărul bancherilor cu câștiguri anuale de peste 1 milion de euro, conform datelor recente...
Ultima oră
Pe aceeași temă