17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalSparta Praga a obținut prima victorie în UEFA Champions League după 21...

Sparta Praga a obținut prima victorie în UEFA Champions League după 21 de ani

După o pauză de peste două decenii, Sparta Praga a înregistrat o victorie răsunătoare în faza principală a UEFA Champions League, câștigând meciul cu Salzburg pe teren propriu.

Sparta Praga, fosta adversară a FCSB în preliminariile UEFA Champions League, a reușit miercuri seara o victorie istorică în fața lui Salzburg, scor 3-0. Aceasta este prima victorie a cehilor în cea mai prestigioasă competiție europeană de cluburi după 7.589 de zile, echivalentul a 21 de ani. Meciul a început excelent pentru Sparta, care a deschis scorul în minutul 2 printr-un gol marcat de Kaan Kairinen, după o respingere a șutului lui Haraslin.

Gazdele și-au dublat avantajul cu trei minute înainte de pauză, când atacantul nigerian Victor Olatunji a înscris din voleu, profitând de o pasă ideală de la Panak. Scorul final a fost stabilit în minutul 58 de Laci, care a finalizat o acțiune pornită de Olatunji.

Sparta Praga, din nou în Liga Campionilor

Ultima victorie a campioanei Cehiei în UEFA Champions League a avut loc pe 9 decembrie 2003, când a învins Lazio cu 1-0, grație unui gol marcat în minutul 90+3 de Marek Kincl. Acea victorie a dus Sparta în optimile competiției, unde au întâlnit-o pe deținătoarea trofeului de atunci, AC Milan. După un 0-0 la Praga, Sparta a pierdut la Milano cu 4-1, punând capăt parcursului european.

După acest succes în fața lui Salzburg, Sparta Praga va întâlni Stuttgart, într-un meci care va fi un nou test important pentru cehi. În plus, adversari redutabili ca Manchester City, Atletico Madrid, Inter și Bayer Leverkusen îi așteaptă în partidele următoare.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă