17.9 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalSe retrage Adi Petre! Fostul atacant al lui FCSB își încheie cariera...

Se retrage Adi Petre! Fostul atacant al lui FCSB își încheie cariera de fotbalist la doar 26 de ani

Adrian Petre, un nume cunoscut în fotbalul românesc și internațional, se retrage din activitatea sportivă la doar 26 de ani, după o carieră marcată de un declin inexplicabil.

Adrian Petre a început să joace fotbal la UTA Arad, unde a strălucit în Liga 2, marcând 28 de goluri în 31 de meciuri în sezonul 2016-2017. Această performanță l-a propulsat în atenția echipei daneze Esbjerg fB, unde a evoluat până în 2019. La Esbjerg, Petre a jucat atât în prima ligă, cât și în divizia secundă, reușind să înscrie 29 de goluri în 82 de meciuri.

„Era demoralizat”

În 2019, a fost inclus în lotul naționalei U21 a României pentru Campionatul European, unde a marcat în meciul de debut împotriva Croației. Aceste realizări l-au adus în atenția celor de la FCSB, care în februarie 2020 au plătit 800.000 de euro pentru transferul său. Totuși, la FCSB, Petre a marcat doar 3 goluri în 16 meciuri.

După perioada de la FCSB, Petre a continuat să joace în Liga 1 pentru Farul Constanța și FC Hermannstadt. La începutul anului 2024, a devenit jucător liber de contract după ce FC Hermannstadt a renunțat la serviciile sale. Ulterior, a semnat cu CS Tunari, echipă cu care a retrogradat în Liga 3. În debutul acestui sezon, Petre a semnat un contract cu Concordia Chiajna, dar colaborarea nu a durat mult.

Președintele Concordiei Chiajna, Cristi Tănase, a declarat pentru prosport.ro: „Noi am reziliat cu el pe data de 9 septembrie. Staff-ul tehnic a cerut să reziliem cu trei jucători, iar el era pe o listă din care au mai făcut parte fundașul Constantin Dima și mijlocașul Iulian Roșu. L-am simțit puțin supărat pe Adi Petre, dar eu l-am sfătuit să-și continue activitatea. Știu că era demoralizat după experiențele pe care le-a avut în ultimii trei ani, la Levadiakos, la Hermannstadt, la Tunari. Dar la Chiajna mi-a părut că s-a descurcat ok. Un tip foarte de treabă, dar era apăsat de ceea ce i s-a întâmplat, așa l-am simțit. Sunt foarte surprins de această decizie pe care a luat-o și pot să spun că îmi pare foarte rău.”

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Planșeul Unirii: Risc major de prăbușire. Prefectul Capitalei convoacă săptămâna viitoare Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul general al Capitalei nu a semnat încă avizul de începere a lucrărilor Şeful DSU, Raed Arafat, împreună cu primarul sectorului 4, Daniel Băluță şi prefectul...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă