15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleScenariu incredibil la Euro 2016: Tricolorii au șanse să ajungă în OPTIMI....

Scenariu incredibil la Euro 2016: Tricolorii au șanse să ajungă în OPTIMI. Cât de “generoasă” e UEFA!

Campionatul European din Franța din 2016 se anunță cel mai generos din toate timpurile, în ceea ce privește șansele oferite echipelor înscrise. Astfel după ce aproape jumătate dintre reprezentativele continentului au primit bilet de Franța, două treimi dintre acestea vor trece și de faza grupelor.

Cele 24 de echipe calificate la Euro vor evolua în 6 grupe. Optimile, introduse în premieră în această competiție, va include: primele două locuri din grupă, cele mai bune 4 locuri 3. Din 24 reprezentante, nu mai puțin de 16 vor trece de faza grupelor.

România se va afla în cea de a treia urnă valorică la tragerile la sorți a grupelor, astfel că, teoretic, Tricolorii ar trebui să lupte cel puțin pentru unul dintre cele 4 cele mai bune locuri trei. Cu alte cuvinte, România, dacă va evita ultimul loc în grupă, va avea șanse mari să se califice în optimi.

Citește și Euro 2016: Cum arată grupa morții pentru Tricolori! Portugalia, cea mai dorită adversară

Dintr-un turneu exclusivist, în care se întâlneau doar 4 echipe, Campionatul European va deveni o competiție din ce în ce mai populară, deschisă cât mai multor țări.

Spre comparație naționala României a reușit la edițiile din 1960 și 1972 să ajungă până în sferturi, doar că atunci turneul final pornea abia din semifinale. Cea mai bună performanță a Tricolorilor a fost tot un sfert de finală, cel din 2000, doar că de această dată el era inclus în turneul final, care începea cu faza grupelor (16 echipe).

Citește și Paradoxul fotbalului: România, din cap de serie la Mondial, în urna a treia la Euro 2016

 

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă