14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalScandal la Corvinul! Hunedorenii își vor schimba numele stadionului după un litigiu...

Scandal la Corvinul! Hunedorenii își vor schimba numele stadionului după un litigiu cu moștenitoarele lui Michael Klein

Stadionul echipei Corvinul Hunedoara, cunoscut anterior sub numele de „Michael Klein”, va fi redenumit „Corvinul 1921 Hunedoara”, după ce moștenitoarele fostului fotbalist Michael Klein au câștigat bătălia legală cu oficialitățile locale.

Consiliul Local al municipiului Hunedoara a fost nevoit să ia această decizie ca urmare a unui conflict prelungit cu familia fostului mare fotbalist. Moștenitoarele lui Klein, soția și fiica sa, au solicitat schimbarea denumirii stadionului și despăgubiri de 8.000 de euro pentru drepturile de autor, după ce în data de 4 septembrie 2021 s-a vândut la licitație un tricou aparținând regretatului sportiv.

În ultimele patru luni, familia Klein a notificat în repetate rânduri Primăria Hunedoara. Edilul orașului, Dan Bobouțanu, a fost un susținător fervent al păstrării denumirii originale a arenei, dar negocierile cu moștenitoarele lui Klein nu au dus la niciun rezultat concret. Autoritățile locale nu au reușit să găsească un cadru legal pentru a menține denumirea „Michael Klein”, având în vedere că aceasta nu era înregistrată ca marcă în septembrie 2021.

Moștenitoarea cere despăgubiri de 8.000 de euro

”Consiliul Local al municipiului Hunedoara a decis astăzi schimbarea denumirii Complexului Sportiv ‘Michael Klein’ în Complexul Sportiv ‘Corvinul 1921 Hunedoara”.

Decizia vine în contextul în care, pe parcursul ultimelor patru luni, prin mai multe adrese, moştenitoarele fotbalistului – simbol al Hunedoarei (soţia şi fiica) au notificat Primăria Hunedoara asupra faptului că sunt deţinătoare ale mărcii înregistrate ‘Michael Klein’ (solicitare depusă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în 08.03.2023, marca fiind acordată în 18.12.2023 de către instituţia amintită), arătând că nu au fost consultate, informate şi nici nu s-a obţinut acordul lor scris, în urmă cu mai bine de 13 ani, când Consiliul Local a decis schimbarea numelui Stadionului ‘Corvinul’ în Complex Sportiv ‘Michael Klein’, prin HCL nr. 139 din 28.07.2011.

Primăria municipiului Hunedoara deţine marca înregistrată ‘FC Corvinul 1921 Hunedoara’, iar, în contextul menţionat anterior, instituţia a fost obligată să schimbe denumirea complexului sportiv (implicit a stadionului), decizie adoptată astăzi printr-o hotărâre a Consiliului Local.

Conducerea Primăriei Hunedoara a încercat împreună cu moştenitoarele lui Michael Klein şi reprezentanţii legali ai acestora identificarea unei soluţii pentru a nu se ajunge în situaţia în care numele stadionului să fie schimbat, însă discuţiile nu au avut rezultatul dorit de municipalitate. Din punctul de vedere al moştenitoarelor, singura soluţie acceptabilă ar fi fost încheierea unui contract de licenţiere pentru ca stadionul să se poată numi în continuare ‘Michael Klein’ (atât actualul stadion cât şi cel nou, care urmează să fie construit de Compania Naţională de Investiţii). Un astfel de contract ar fi implicat, cel mai probabil, şi plata unor sume de bani.

Primăria Hunedoara consideră că nu există cadru legal pentru a plăti bani publici pentru folosirea unei mărci înregistrate, aşa cum nu a existat nici în cazul mărcii ‘FC Corvinul 1921 Hunedoara’, brand recuperat de municipalitate în 2021 cu ajutorul banilor privaţi donaţi de iubitori ai fotbalului hunedorean şi ai simbolurilor sale.

Pe lângă schimbarea numelui actualului stadion, Primăria municipiului Hunedoara a fost nevoită să solicite şi Companiei Naţionale de Investiţii schimbarea denumirii proiectului pentru construirea noului stadion din oraş. Astfel şi noua arenă se va numi tot ‘Stadionul Corvinul 1921 Hunedoara’, decizie luată din dorinţa de a preîntâmpina posibile situaţii litigioase”, se arată în comunicatul postat de cei de la Primăria Hunedoara pe site.

În fața imposibilității de a ajunge la un acord și pentru a evita o eventuală dispută legală mai amplă, Consiliul Local a decis să schimbe numele stadionului. Oficialitățile au subliniat că nu au fost de acord cu cerințele financiare ale familiei Klein, ceea ce a condus la acest rezultat.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Giurgiu dă lovitura! Biletul de milioane al premiului la Loto, a fost jucat în oraș

Acesta este al doilea câştig la Joker de categoria I, obţinut în acest an Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Giurgiu. Marele...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...

Un ieșean a sunat nejustificat la numărul unic de urgență 112 de 15.000 de ori

Un ieșean deține recordul de apeluri nejustificate la 112. Acesta a sunat de nu mai puţin de 15.000 de ori la numărul unic de...
Ultima oră
Pe aceeași temă