20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportFotbalSamuel Eto'o, suspendat de FIFA pentru comportament nepotrivit!

Samuel Eto’o, suspendat de FIFA pentru comportament nepotrivit!

Fostul fotbalist de renume și actual președinte al Federației de Fotbal din Camerun, Samuel Eto’o, a fost suspendat timp de șase luni de FIFA pentru încălcarea codului disciplinar.

Samuel Eto’o, în vârstă de 43 de ani, a fost sancționat pentru comportamentul său ofensator față de oficialii FIFA în timpul Campionatului Mondial de fotbal feminin rezervat echipelor sub 20 de ani.

Suspendarea, anunțată de FIFA, îi interzice lui Eto’o participarea la orice meciuri oficiale cu naționala Camerunului, indiferent de sex sau vârstă, timp de șase luni, o lovitură considerabilă pentru un lider care a preluat conducerea Federației de Fotbal din Camerun în 2021.

Comportamentul necorespunzător al lui Eto’o este subliniat în comunicatul emis de FIFA, care menționează că acesta a încălcat regulile de fair-play. Incidentul a avut loc în cadrul unei competiții internaționale și a stârnit critici din partea autorităților fotbalistice mondiale. Această suspendare vine ca o continuare a comportamentului controversat al lui Eto’o, care a mai fost implicat într-un incident similar în 2020, când a lovit un influencer algerian după un meci din Cupa Mondială din Qatar.

Suspendare pentru Eto’o

Samuel Eto’o este recunoscut nu doar pentru realizările sale pe teren, ci și pentru contribuția sa la dezvoltarea fotbalului în Camerun și în Africa. A câștigat trofee importante, inclusiv de trei ori UEFA Champions League, cu echipe de prestigiu precum FC Barcelona și Inter Milano. De asemenea, a obținut numeroase distincții, inclusiv două Cupe ale Africii pe Națiuni și o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000.

Cu toate acestea, succesul său pe teren nu i-a asigurat imunitatea față de regulile și etica sportivă, iar acum Eto’o se confruntă cu consecințele acțiunilor sale.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Arbitrii români delegați pentru meciuri din Europa League!

Marian Barbu și Horațiu Feșnic au fost desemnați să arbitreze meciuri importante în această săptămână în cadrul UEFA Europa League. Doi dintre cei mai apreciați...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Mesajul lui Ciolacu pentru seniori, de ziua lor: cadou neimpozitat pentru pensii sub 3000 de lei

Premierul Ciolacu transmite că măsura se aplică tuturor pensiilor din sistemul public, dar și pentru cel de apărare și ordine publică Marcel Ciolacu susține,...
Ultima oră
Pe aceeași temă