5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRomânia - Kosovo. 40.000 de bilete vândute pentru duelul decisiv din Nations...

România – Kosovo. 40.000 de bilete vândute pentru duelul decisiv din Nations League

Peste 40.000 de bilete au fost deja vândute pentru meciul România – Kosovo, care va decide câștigătoarea grupei C2 din Nations League.

Partida se va disputa pe 15 noiembrie, pe Arena Națională, iar interesul fanilor este unul ridicat, în contextul importanței acestui duel pentru calificarea naționalei.

România joacă cu tribune aproape pline, în ciuda sancțiunilor UEFA

Meciul dintre România și Kosovo din etapa a 5-a a Nations League este unul crucial pentru naționala pregătită de Edward Iordănescu. O victorie în această partidă ar putea asigura României primul loc în grupă, oferindu-i șanse reale la o promovare în eșalonul superior al competiției. Arena Națională, cu o capacitate de peste 55.000 de locuri, va fi aproape plină, având în vedere că Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat că s-au vândut deja peste 40.000 de bilete.

Cu toate acestea, naționala va trebui să joace cu un sector de 3.000 de locuri închis, ca urmare a unei sancțiuni impuse de UEFA. În urma comportamentului necorespunzător al fanilor la meciul România – Lituania, disputat pe 9 septembrie, FRF a fost amendată cu 52.500 de euro, iar echipa va evolua în fața unei tribune parțial închise. Incidentul de la acea partidă a implicat bannere ilicite și comportamente rasiste, sancționate conform articolelor 14 și 16 ale regulamentului disciplinar UEFA.

Deși stadionul va fi parțial închis, entuziasmul fanilor nu a fost diminuat. Biletele la meci sunt disponibile la prețuri accesibile, începând de la 35 de lei pentru peluze și 60 de lei pentru tribune. De asemenea, în zonele VIP, prețul unui bilet ajunge la 1.500 de lei. Un element special al organizării îl reprezintă biletele gratuite pentru copii sub 14 ani, disponibile în „Family Zone” de la tribunele 1 și 2. Această facilitate are scopul de a atrage familii și de a promova un mediu prietenos pentru tineri la meciurile naționalei.

După meciul împotriva Kosovo, România va mai disputa o partidă tot pe teren propriu, pe 18 noiembrie, împotriva Ciprului, meci care poate fi decisiv pentru a stabili clasamentul final al grupei.

Interesul pentru aceste două meciuri este crescut, având în vedere că naționala se află într-o poziție favorabilă pentru a încheia campania pe primul loc, un obiectiv esențial pentru viitorul României în competițiile europene.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Acțiune de 12 ore a salvamontiștilor pentru salvarea a trei turiști rămași

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş au acţionat timp de peste 12 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru salvarea unui grup de...

Acțiune de 12 ore a salvamontiștilor pentru salvarea a trei turiști rămași

Salvamontiştii şi jandarmii montani din Argeş au acţionat timp de peste 12 ore, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru salvarea unui grup de...

Liverpool – Chelsea 2-1. „Cormoranii” se impun și rămân lideri în Premier League

Liverpool a învins Chelsea cu 2-1 în derby-ul etapei a 8-a din Premier League, consolidându-și poziția de lider al campionatului și continuând seria impresionantă...
Ultima oră
Pe aceeași temă