16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRangers - FCSB: Ce sanse au ros-albastri la casele de pariuri

Rangers – FCSB: Ce sanse au ros-albastri la casele de pariuri

FCSB joacă în deplasare al treilea meci din grupa principală a Europa League, pe 24 octombrie, de la ora 22:00, contra lui Glasgow Rangers. Echipa antrenată de Elias Charalambous este pe locul 4 în clasament, cu punctaj maxim, în timp ce echipa scoțiană este pe 17, cu o victorie și o înfrângere.

Înaintea primei runde, campioana României era creditată cu șanse minime de calificare în faza următoare a competiției. Acum, cotele afișate de agențiile pariuri sportive online sugerează că specialiștii s-au înșelat atunci când au făcut calculele inițiale.

„Roș-albaștrii” au impresionat până acum în competiția continentală. După 4-1 cu RFS (Letonia) la debut, erau dați ca victime sigure înaintea confruntării de la Salonic, cu PAOK. FCSB a învins-o, însă, și pe campioana Greciei. A fost 1-0 pentru reprezentanta României, care a jucat în inferioritate numerică din minutul 55, după eliminarea căpitanului Darius Olaru.

La rândul ei, Rangers a început bine, cu 2-0 pe terenul lui Malmo. A urmat o înfrângere la scor pe teren propriu, 1-4 cu Lyon. Astfel, confruntarea cu FCSB poate fi decisivă pentru echipa la care este legitimat Ianis Hagi. Dacă nu câștigă, scoțienii rămân cu doar cu șanse teoretice de a se clasa pe locurile 1-8 și de a se califica direct în „optimi”.

Măcar un egal pe „Ibrox” ar fi foarte prețios pentru FCSB, care poate spera să obțină puncte și din următoarele meciuri: acasă cu Midtjylland, acasă cu Olympiacos, în deplasare cu Hoffenheim, în deplasare cu Qarabag, acasă cu Manchester United.

În amintirea lui „Didi” Prodan

Potrivit site-ului Transfermarkt, FCSB și Glasgow Rangers s-au întâlnit de patru ori până în prezent. „Roș-albaștrii” au câștigat ambele dueluri de pe teren propriu, cu 2-1 în Cupa Campionilor Europeni 1987-1988 și cu 1-0 în Liga Campionilor 1995-1996. 

A doua victorie a fost adusă în finalul întâlnirii de Daniel Prodan, care a trimis în vinclu, din afara careului, o minge centrată din corner. Returul din Scoția s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Ar fi excelent dacă s-ar repeta acel rezultat, mai ales că la FCSB sunt două absențe de marcă, Darius Olaru (suspendat) și Adrian Șut (accidentat). De asemenea, Florin Tănase, Mihai Lixandru și David Kiki sunt accidentați.

O echipă schimbată față de derby-ul cu Dinamo

În plus, după victoria din campionat cu Dinamo (2-0), Gigi Becali a anunțat că va schimba echipa la fiecare partidă, astfel ca aproape toți fotbaliștii din lot să joace 120 de minute la două meciuri.

Dintre titularii din derby, pot juca din primul minut Tîrnovanu, Vali Crețu, Dawa, Radunovic și Bîrligea, ultimul fiind suspendat pentru următorul joc din SuperLiga, care va fi contra Rapidului.

Astfel, formula de start a campioanei României la Glasgow poate fi următoarea:

Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Ngezana, Radunovic – Edjouma, Alhassan – Ștefănescu, L. Phelipe, Musi – Bîrligea 

FCSB și-a revenit în campionatul României și a ajuns în zona Play-off-ului, la 7 puncte de liderul U Cluj (având un joc mai puțin disputat). Glasgow Rangers nu are nici ea un sezon foarte bun pe plan intern, fiind pe locul 3, la 6 puncte în spatele rivalei Celtic, care este pe primul loc. Echipa antrenată de Philippe Clement a pierdut în weekend în fața lui Kilmarnock (0-1), o adversară din a doua jumătate a clasamentului.

Așadar, FCSB are un moral mai bun. În ciuda faptului că presa scoțiană consideră că Rangers nu are voie să nu câștige confruntarea de pe 24 octombrie, putem spune că un egal, sau chiar o victorie a reprezentantei noastre nu ar reprezenta un rezultant șocant. Dacă s-a putut obține victoria în fieful lui Răzvan Lucescu, înseamnă că nimic nu este imposibil.

Cele mai citite

Guvernele Cîţu, Ciucă și Ciolacu lasă în urmă o economie în creștere, dar o datorie publică majorată considerabil

Pe parcursul ultimelor trei guvernări, PIB-ul României a crescut cu 70%, însă datoria publică a avansat cu 80%, ajungând la 876 miliarde lei, reprezentând...

Protest de amploare la Guvern. Silvicultorii vor schimbarea Legii pensiilor

Silvicultorii, polițiștii și feroviarii atrag atenția asupra condițiilor dificile de muncă din sectorul lor Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza vineri, 25 octombrie 2024,...

Elon Musk sprijină campania lui Trump în statele-cheie cu contribuții de milioane de dolari

Elon Musk a donat în octombrie 44 de milioane de dolari către America PAC, un grup de susținere a campaniei lui Donald Trump în...
Ultima oră
Pe aceeași temă