16.8 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRadu Drăgușin, prestație ezitantă în Europa League! Ce notă a primit românul

Radu Drăgușin, prestație ezitantă în Europa League! Ce notă a primit românul

Drăgușin a fost titular și integralist în partida din Europa League dintre Tottenham și AZ Alkmaar, însă prestația sa a primit o apreciere rezervată din partea presei britanice.

Joi seară, internaționalul român Radu Drăgușin (22 de ani) a evoluat ca titular în echipa lui Tottenham pentru meciul contra echipei olandeze AZ Alkmaar, câștigat cu 1-0 de londonezi. Deși a bifat toate cele 90 de minute și a avut câteva momente solide, Drăgușin nu a reușit să impresioneze presa sportivă din Anglia, care i-a acordat nota 5 pentru prestația sa.

Echipa lui Ange Postecoglu a obținut o a treia victorie consecutivă în grupa de Europa League, menținându-se la egalitate de puncte cu Lazio, însă Drăgușin, revenit în echipa de start după absențele din primele două partide europene, nu a adus plusul așteptat. Publicația britanică The Sun l-a caracterizat drept „inconstant”, subliniind că a alternat între momente solide și vulnerabilități, mai ales atunci când adversarii au reușit să exercite presiune asupra sa: „O altă prestație mixtă. Bun la minge într-un moment, nu atât de bun în următorul. Uneori părea puternic, alteori vulnerabil, mai ales când adversarul alerga spre el”.

Drăgușin, notat cu 5 de britanici

O altă evaluare similară a venit și din partea Spurs Web, care a subliniat ezitarea lui Drăgușin în momentul de joc din minutul 57, când AZ Alkmaar a fost aproape de a egala. „A jucat mai mult decât cu Qarabag, dar asta nu spune mare lucru. Arăta calm la minge până în minutul 57, când la o fază i-a lăsat pe cei de la AZ să scape spre poartă”, a comentat publicația.

Pentru Drăgușin, care nu a bifat prea multe minute în Premier League, Europa League și Cupa Angliei rămân competițiile în care este mai des utilizat. După eliminarea timpurie din meciul cu Qarabag, acesta se străduiește să-și consolideze poziția de titular.

Tottenham, maximum de puncte în Europa League

Cu această victorie împotriva AZ Alkmaar, Tottenham ajunge la 9 puncte în grupa de Europa League, având un parcurs perfect până acum. Urmează însă confruntări dificile pentru londonezi în competiția europeană, printre care meciurile din deplasare cu Galatasaray și acasă cu AS Roma, întâlniri esențiale pentru asigurarea calificării.

În paralel, echipa lui Postecoglu va înfrunta și doi adversari de calibru în competițiile interne, Manchester City, atât în EFL Cup, cât și în Premier League, într-o perioadă încărcată și decisivă.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Protest de amploare la Guvern. Silvicultorii vor schimbarea Legii pensiilor

Silvicultorii, polițiștii și feroviarii atrag atenția asupra condițiilor dificile de muncă din sectorul lor Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza vineri, 25 octombrie 2024,...

Beneficiile economice ale utilizării filtrelor de apă în HoReCa

În industria HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Catering), fiecare detaliu contează – de la ambianța locației, la zâmbetul personalului, până la gustul fiecărei băuturi sau fel...

„Transilvanian Ninja” cucerește România: o comedie plină de umor și acțiune

„Transilvanian Ninja” a reușit să capteze atenția publicului român, cu două săli complet vândute în primele două ore de la începutul vânzărilor. Această comedie...
Ultima oră
Pe aceeași temă