29.2 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportFotbalProgramul mijloacelor de transport în comun modificat la primul meci al lui...

Programul mijloacelor de transport în comun modificat la primul meci al lui FCSB în Europa League!

Primul meci al FCSB în noul format al Europa League aduce schimbări în programul mijloacelor de transport în comun din zona Arenei Naționale pentru a facilita accesul celor 30.000 de suporteri așteptați.

Transport Public București-Ilfov (TPBI) a anunțat că, pentru a sprijini accesul și plecarea spectatorilor care vor participa la meciul FCSB – Rigas FS, programat joi, 26 septembrie 2024, de la ora 22:00, mai multe linii de transport în comun vor avea programul prelungit, iar traseele unor autobuze vor fi modificate temporar. Aceste măsuri vin în contextul în care peste 30.000 de fani sunt așteptați să fie prezenți pe Arena Națională, pentru a susține campioana României în faza ligii Europa League.

Modificările în circulația mijloacelor de transport

Astfel, liniile de transport 86, 90, 104 și 143 vor avea trasee modificate în proximitatea Arenei Naționale, pentru a facilita deplasarea în zonele cele mai aglomerate din jurul stadionului. De exemplu, linia 86 va circula pe un traseu modificat pe Strada Tony Bulandra, iar linia 104 va avea rute deviate pe Șoseaua Iancului și Bulevardul Decebal, pentru a prelua un număr cât mai mare de călători.

În același timp, TPBI a decis prelungirea programului de funcționare pentru mai multe linii de transport, inclusiv pentru tramvaiele 40 și 55, care vor circula până la ora 0:30 în noaptea meciului. Liniile de autobuze 86, 90, 104 și 311 vor avea, de asemenea, ultimele curse în jurul orei 0:15-0:30.

Spectatorii care vor dori să folosească mijloacele de transport în comun după încheierea meciului vor putea apela și la liniile de noapte, N1 și N10, care vor asigura frecvențe mai ridicate în intervalul 23:45 – 0:35, în special în zona stadionului. Autobuzele celorlalte linii de noapte vor circula la un interval de 30 de minute, asigurând astfel o alternativă comodă pentru cei care se întorc spre casă după meci.

Gazonul de pe Arena Națională, pregătit pentru Europa League

Înainte de confruntarea dintre FCSB și Rigas FS, pe Arena Națională a fost instalat un nou gazon, care beneficiază de tehnologie de ultimă generație. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat pe rețelele de socializare că noul gazon este întărit cu fibre polimerice introduse la o adâncime de 12 centimetri, pentru a asigura o suprafață de joc mai rezistentă și mai durabilă. Această măsură vine în sprijinul desfășurării optime a competițiilor internaționale și pentru a oferi echipei FCSB o condiție de joc la cele mai înalte standarde.

Meciul FCSB – Rigas FS, din faza grupelor Europa League, va avea loc joi, 26 septembrie, de la ora 22:00, și va fi transmis în direct pe Prima Sport și Digi Sport.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Wojciech Szczesny, noul portar al Barcelonei! „Era lipsă de respect să nu accept”

Wojciech Szczesny, fostul portar al lui Arsenal și Juventus, a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru a-l înlocui pe Marc Andre ter...

Se vor monta camere de luat de vederi în Defileul Jiului, pentru a stopa aruncarea deșeurilor

Autoritățile din județul Gorj au decis să instaleze camere de supraveghere în Parcul Național „Defileul Jiului” pentru a combate problema abandonării deșeurilor. Această inițiativă...

Meciul dintre FCSB și RFS va beneficia de tehnologia „Goal Line”

Meciul dintre FCSB și RFS din Europa League va fi primul în România care beneficiază de tehnologia Goal Line, pe lângă arbitrajul video VAR. Pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă