21.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPAOK, de nerecunoscut! Echipa lui Răzvan Lucescu învinsă pe „Toumba” de OFI...

PAOK, de nerecunoscut! Echipa lui Răzvan Lucescu învinsă pe „Toumba” de OFI Heraklion după 31 de ani

PAOK Salonic a pierdut, surprinzător, în fața echipei OFI Heraklion, cu scorul de 1-2, pe propriul teren „Toumba,” întrerupând astfel o serie de 31 de ani fără înfrângere în fața echipei din Creta.

Meciul, parte din etapa a 9-a a campionatului grec, a subliniat criza de formă a echipei lui Răzvan Lucescu, care acum ajunge la cinci partide consecutive fără victorie acasă.

Considerată favorită în fața celor de la OFI Heraklion, PAOK Salonic a început meciul într-o notă optimistă. Echipa a deschis scorul în minutul 35 prin Despodov, consolidându-și poziția pe teren în prima repriză. La începutul reprizei secunde, PAOK a mai înscris un gol prin Tissoudali, însă reușita a fost anulată pentru ofsaid. Schimbările făcute de OFI s-au dovedit decisive, iar Eddie Salcedo, un jucător împrumutat de la Inter Milano, a revitalizat atacul echipei cretane după intrarea sa în teren. Salcedo a oferit o pasă decisivă pentru Fountas, care a egalat în minutul 77, iar două minute mai târziu, Salcedo însuși a marcat golul victoriei, stabilind scorul final de 2-1.

Eșec neașteptat pentru PAOK pe teren propriu

Această înfrângere pune capăt unei serii impresionante pentru PAOK Salonic, care înregistrase 28 de meciuri fără înfrângere pe teren propriu în fața lui OFI Heraklion. Ultima victorie a echipei din Creta pe „Toumba” data din 24 ianuarie 1993, statistică ce ilustrează cât de neașteptat a fost rezultatul meciului de luni.

Absența lui Răzvan Lucescu de pe banca tehnică din cauza unei suspendări de 23 de zile (4 meciuri) a reprezentat un handicap pentru echipa sa, dar Dejan Lovren, vicecampion mondial cu Croația, consideră că nu lipsa antrenorului a fost decisivă. Lovren a declarat că echipa suferă de o „lipsă de concentrare” atât în apărare, cât și în atac, fapt ce a contribuit decisiv la înfrângerea surprinzătoare.

În urma acestei înfrângeri, PAOK ocupă locul al doilea în campionat, la doar un punct în spatele rivalei Aris, în timp ce OFI Heraklion urcă pe locul 6. PAOK Salonic va juca următorul meci în deplasare împotriva echipei de liga secundă PAE Egaleo, în optimile Cupei Greciei.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Florinel Coman s-a accidentat la Al-Gharafa!

Florinel Coman, fost jucător al FCSB, a avut un meci dificil în Qatar Stars League, încheind partida cu o accidentare și o notă sub...

Boeing analizează vânzarea diviziei spațiale sub conducerea noului CEO

Kelly Ortberg, noul CEO al Boeing, numit în august, ia în considerare vânzarea diviziei spațiale a companiei ca parte a unui plan de redresare,...

Tot mai aproape de convocare la națională! Raul Florucz, dublă pentru Olimpija Ljubljana

Atacantul Raul Florucz, aflat în proces de obținere a cetățeniei române, impresionează în campionatul Sloveniei, unde a marcat două goluri pentru Olimpija Ljubljana în...
Ultima oră
Pe aceeași temă