17 C
București
marți, 15 octombrie 2024
AcasăSportFotbalOut cu Dinamo? Ngezana poate rata și Derby de România! Ce soluții...

Out cu Dinamo? Ngezana poate rata și Derby de România! Ce soluții are FCSB

Fundașul central al FCSB, Siyabonga Ngezana, ar putea rata Derby-ul de România împotriva lui Dinamo din cauza unei răceli puternice, care i-a afectat recuperarea după o accidentare suferită anterior.

Siyabonga Ngezana, unul dintre jucătorii importanți ai FCSB în acest sezon, este în pericol să nu poată evolua în derby-ul cu Dinamo, programat duminică, de la ora 21:00, pe Arena Națională. Jucătorul sud-african, în vârstă de 27 de ani, a suferit o leziune musculară în urmă cu o lună, în urma unei acțiuni la echipa națională a Africii de Sud, și a lipsit de pe teren în ultimele cinci meciuri oficiale ale echipei sale. Ultima partidă jucată de Ngezana a fost pe 10 septembrie, în victoria Africii de Sud împotriva Sudanului de Sud, scor 3-2, în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni.

Probleme pentru Ngezana înainte de derby

Recuperarea fundașului a decurs bine în primele săptămâni, iar revenirea lui era programată exact pentru derby-ul cu Dinamo. Cu toate acestea, Ngezana a fost lovit de o răceală severă în ultimele zile, care i-a împiedicat participarea la antrenamentele normale și i-a întârziat procesul de refacere. În aceste condiții, șansele ca fundașul să fie forțat să joace în derby sunt foarte mici, pentru a evita o eventuală recidivă a accidentării.

În ciuda absenței posibile a lui Ngezana, staff-ul tehnic al FCSB are acum mai multe opțiuni disponibile pentru apărare decât la ultimul meci, împotriva Gloriei Buzău, când echipa s-a confruntat cu numeroase absențe. Cei doi fundași centrali, Mihai Popescu și Joyskim Dawa, revin după suspendări și sunt considerați principalii candidați pentru a forma cuplul defensiv în derby-ul cu Dinamo.

Variantele FCSB pentru centrul apărării

În partida precedentă, FCSB a fost nevoită să improvizeze în centrul apărării, folosindu-l pe Răzvan Șut ca stoper. Dacă Ngezana nu va fi apt de joc, cuplul Dawa-Popescu pare a fi soluția cea mai probabilă pentru a asigura stabilitatea defensivă împotriva rivalilor din „Ștefan cel Mare”.

Posibil prim 11 al FCSB pentru derby

Cu Ngezana în mare măsură indisponibil, FCSB ar putea începe meciul împotriva lui Dinamo cu următoarea formulă de start:
Târnovanu – V. Crețu, M. Popescu, Dawa, Radunovic – Șut, Alhassan – Al. Băluță, Olaru, Oct. Popescu – Bîrligea.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Benjamin Mendy cere daune de 11,5 milioane de lire de la Manchester City după achitarea de acuzațiile de viol!

Fostul fundaș al lui Manchester City, Benjamin Mendy, a intentat un proces împotriva clubului pentru neplata salariilor în perioada în care a fost suspendat...

Pe ușa din dos a Academiei

Există pe lumea aceasta instituții laice care sunt înconjurate de un nimb sacral misterios. Partea de basorelief este una seducătoare și impunătoare, în spatele...

Românii au cheltuit 2,6 miliarde de euro pe vacanțe externe, o sumă similară cu cea de anul trecut

Turiștii români au cheltuit 2,6 miliarde de euro pe vacanțele în afara țării în primele opt luni ale anului 2024, conform calculelor realizate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă