14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalNoul atacant al Rapidului, Boupendza a ajuns la București!

Noul atacant al Rapidului, Boupendza a ajuns la București!

Aaron Boupendza, atacantul gabonez de 28 de ani, a ajuns la București pentru a semna cu Rapid.

Cu o valoare de piață estimată la 5 milioane de euro, Boupendza devine al doilea cel mai bine cotat jucător din campionat, după Darius Olaru.

Prima reacție a lui Boupendza

După ce a ajuns la un acord cu Rapid, Boupendza a exprimat entuziasmul său pentru noul capitol din cariera sa. „Sunt fericit și sunt încântat să sosesc aici. Cred că va fi o mare provocare pentru mine. Sper că totul va fi bine pentru mine și pentru echipă. Știu că Rapid este un club mare și am vorbit mult cu antrenorul înainte să vin aici,” a declarat fotbalistul. El a menționat și rolul agentului său, precum și prietenia cu Clinton N’Jie, un alt jucător transferat la Rapid, care i-a vorbit despre proiectul echipei.

Gabonezul a refuzat să vorbească despre scandalul generat în Egipt cu privire la transferul la Zamalek, acolo unde a fost oficial anunțat de către club, dar unde nu a mai ajuns.

Parcursul internațional al lui Boupendza

Născut în Gabon, Aaron Boupendza a început cariera la CF Mounana, iar în 2016 a făcut pasul în Europa, la academia clubului Girondins Bordeaux. După o perioadă de patru ani în care a fost împrumutat la echipe din Franța și Portugalia, Boupendza a semnat cu Hatayspor din Turcia, unde s-a făcut remarcat. În 2021, Hatayspor l-a vândut pentru 4,25 milioane de euro la Al-Arabi din Qatar, iar în 2022, acesta a fost transferat la Al-Shabab pentru 7 milioane de euro.

În 2023, Boupendza a jucat pentru FC Cincinnati în MLS, însă acum revine în Europa, la Rapid București.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Giurgiu dă lovitura! Biletul de milioane al premiului la Loto, a fost jucat în oraș

Acesta este al doilea câştig la Joker de categoria I, obţinut în acest an Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Giurgiu. Marele...

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă