20.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSportFotbalNaționala de fotbal feminin a României a învins Bulgaria și este liderul...

Naționala de fotbal feminin a României a învins Bulgaria și este liderul grupei în preliminariile Campionatului European

Echipa națională de fotbal feminin a României a învins la București echipa Bulgariei, cu 1-0, în preliminariile Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025.

Unicul gol a fost marcat de Ștefania Vătafu în minutul 76 al meciului. Vătafu este și campioană în Belgia alături de echipa sa, Anderlecht. Meciul tur, cel câștigat de România, s-a disputat vineri, pe stadionul Arcul de Triumf din București. Meciul retur se va juca în ziua de marți, 4 iunie, la Sofia.

Următorul meci de acasă al naționalei feminine a României este programat pe 16 iulie 2024. În acea zi, România va înfrunta Armenia, echipă aflată pe locul doi în grupa preliminariilor.

Dupa victoria de vineri, româncele conduc grupa cu 9 puncte. În cele trei meciuri disputate până acum (anterior au fost scoruri de 1-0 cu Bulgaria și Kazahstan pe teren propriu și 5-0 cu Armenia în deplasare), România nu a primit niciun gol, fiind liderul detașat al grupei. Naționala României este urmată de Armenia, cu 6 puncte. Pe locul al treilea este acum Bulgaria, cu 3 puncte, iar Kazahstan ocupă ultima poziţie, cu niciun punct.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă