13.2 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportFotbalMario Marinică demisionează de la naționala Liberiei după trei înfrângeri consecutive

Mario Marinică demisionează de la naționala Liberiei după trei înfrângeri consecutive

Selecționerul român Mario Marinică și-a anunțat demisia de la echipa națională de fotbal a Liberiei, pe fondul rezultatelor slabe din ultimele meciuri și a presiunii venite din partea suporterilor.

Mario Marinică, un antrenor român cu licența UEFA Pro, a decis să își prezinte demisia din funcția de selecționer al naționalei Liberiei după ce echipa a înregistrat trei înfrângeri consecutive, cea mai recentă în fața Guineei Ecuatoriale, cu scorul de 1-2. Anunțul demisiei vine într-un moment de dificultate pentru echipa națională a Liberiei, care a avut un parcurs modest sub conducerea tehnicianului român.

Eșecurile și tensiunile au dus la plecarea selecționerului

Mărinică a preluat conducerea naționalei africane în februarie 2023 și a stat pe bancă pentru șapte meciuri oficiale, obținând o singură victorie, trei egaluri și trei înfrângeri. În ultimele sale partide, Liberia a suferit înfrângeri în fața Algeriei (0-3) și de două ori împotriva Guineei Ecuatoriale (0-1 și 1-2). Performanțele echipei în cadrul preliminariilor Cupei Africii pe Națiuni au fost sub așteptări, Liberia situându-se pe ultimul loc în grupa sa, cu doar un punct acumulat după patru etape.

Presa africană menționează că, pe lângă rezultatele sportive, Mărinică s-a confruntat și cu un climat tensionat din cauza unor comentarii rasiste venite din partea fanilor pe rețelele de socializare. Mesaje precum „Liberia nu are nevoie de antrenor alb” și „Ar trebui să-i dăm postul de selecționer unui liberian” au circulat în spațiul public, generând un mediu ostil pentru antrenorul român. Deși oficial nu a declarat că aceste reacții au influențat decizia sa, este evident că presiunea mediului extern a contribuit la plecarea sa.

O experiență complexă în fotbalul african

Aventura lui Mario Marinică în fotbalul african nu a început cu Liberia. Între aprilie 2022 și aprilie 2023, antrenorul român a fost selecționerul echipei naționale a Malawiei, iar anterior, între 2009 și 2010, a pregătit echipa Black Leopards FC din Africa de Sud. Experiența sa în fotbalul african a fost vastă, dar nu lipsită de provocări. În pofida acestor dificultăți, Mărinică a rămas dedicat muncii sale și a încercat să obțină cele mai bune rezultate cu echipele pe care le-a condus.

În urma demisiei sale, Liberia se pregătește să înfrunte Togo și Algeria în ultimele două meciuri din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni, care se vor desfășura în luna noiembrie. Cu un singur punct obținut în patru meciuri, Liberia ocupă ultima poziție în grupă, iar viitorul echipei în competiție rămâne incert.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Criză de furie pentru Cristiano Ronaldo după meciul cu Scoția!

Portughezul Cristiano Ronaldo a avut o izbucnire de furie după ce arbitrul a fluierat finalul meciului dintre Portugalia și Scoția, scor 0-0, în Nations...

Ciolacu nu-l „iartă” pe Ciucă: Pentru prima dată îmi este şi jenă să vă răspund

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, i-a răspuns marţi seara liderului liberalilor, Nicolae Ciucă, după ce acesta din urmă i-a solicitat prim-ministrului "să explice de...

Seara Palatului Elisabeta dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a găzduit, marţi seară, la Palatul Elisabeta, o seară dedicată celebrării relaţiilor diplomatice între România şi Confederaţia Elveţiană, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă