31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSportFotbalManchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen.

Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian Wirtz, unul dintre cei mai promițători jucători germani ai momentului, și ar putea plăti o sumă impresionantă pentru a-l aduce pe mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Suma vehiculată, 150 de milioane de euro, ar putea convinge clubul german să îl lase pe Wirtz să plece în următoarea fereastră de transferuri, în ciuda dorinței lor de a-l păstra cel puțin încă un sezon.

Florian Wirtz, în atenția lui Pep Guardiola

Florian Wirtz, în vârstă de 21 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști din Bundesliga, iar startul său de sezon la Bayer Leverkusen a atras atenția unor echipe mari din Europa. Wirtz a reușit să înscrie patru goluri în primele patru etape ale campionatului german și a avut o evoluție remarcabilă în Champions League, unde a marcat o dublă în victoria categorică cu 4-0 împotriva echipei Feyenoord. De asemenea, mijlocașul german a contribuit la succesul naționalei Germaniei, marcând un gol în victoria cu 5-0 în fața Ungariei, în Liga Națiunilor.

Potrivit site-ului fichajes.net, Pep Guardiola îl consideră pe Wirtz o prioritate pentru Manchester City și ar fi dispus să plătească suma record de 150 de milioane de euro pentru a-l aduce la echipa campioanei Angliei. Cu toate acestea, Bayer Leverkusen ar prefera să îl păstreze pe tânărul jucător pentru încă un sezon, dar oferta substanțială ar putea schimba poziția clubului german.

Transferul lui Wirtz ar consolida și mai mult echipa lui Manchester City, care deja dispune de un lot extrem de valoros. De altfel, Guardiola are un istoric de succes în dezvoltarea tinerilor talente, iar Wirtz ar putea deveni un element central în strategia pe termen lung a clubului.

Manchester City, amenințată de sancțiuni grave în „Procesul Secolului”

În timp ce Manchester City își pregătește mutările pe piața transferurilor, clubul englez se confruntă cu un proces juridic de mare amploare. Clubul este acuzat de încălcarea fair-play-ului financiar de 115 ori, între 2009 și 2018, și riscă sancțiuni majore. Aceste încălcări includ raportarea incorectă a compensațiilor acordate jucătorilor, nerespectarea regulilor de profitabilitate și sustenabilitate impuse de Premier League, precum și lipsa de cooperare cu investigațiile în curs.

Dacă Manchester City va pierde așa-numitul „Proces al Secolului”, clubul ar putea fi exclus din Premier League și din competițiile europene, inclusiv UEFA Champions League și Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA. Clubul riscă, de asemenea, o depunctare masivă, care ar putea varia între 60 și 100 de puncte, ceea ce ar avea un impact devastator asupra statutului său în competițiile interne și internaționale.

Aceste acuzații, care se extind pe mai multe sezoane, pun presiune pe conducerea clubului, iar rezultatul procesului ar putea avea implicații majore asupra viitorului echipei, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Un puști-minune din Brazilia și-a anunțat retragere din fotbal la doar 21 din cauza problemelor de sănătate mintală

Rodrigo Varanda își anunță retragerea din fotbal la doar 21 de ani, din cauza problemelor de sănătate mintală Atacantul brazilian Rodrigo Varanda și-a anunțat retragerea...

Restanțe de 700 milioane de lei amenință programul Start-Up Nation 2022, antreprenorii sub presiunea băncilor

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) ar putea înregistra restanțe de plată de până la 700 de milioane de lei până la sfârșitul acestui...

Emisiune de titluri de stat Fidelis cu dobânzi atractive pentru investitori, din 2 octombrie

Ministerul Finanțelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat Fidelis, destinată investitorilor persoane fizice, care se desfășoară între 2 și 11 octombrie....
Ultima oră
Pe aceeași temă