15 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalLituanienii acuză arbitrajul: „Am avut gol valabil!”

Lituanienii acuză arbitrajul: „Am avut gol valabil!”

Antrenorul Lituaniei, Jankauskas, acuză arbitrajul după înfrângerea cu România.

Selecționerul Lituaniei, Edgaras Jankauskas, și-a exprimat nemulțumirea față de arbitrajul din meciul pierdut cu 1-3 împotriva României, în runda a doua din Liga Națiunilor. Jankauskas a contestat două momente cheie care, în opinia sa, au influențat rezultatul meciului.

Prima fază contestată a avut loc în minutul 78, când Lituania a înscris aparent un gol valabil. Antanavisius a marcat după ce balonul ajunsese în brațele portarului Târnovanu. Inițial, golul a fost validat de arbitru, dar a fost ulterior anulat după consultarea VAR. Această decizie a stârnit frustrarea selecționerului Lituaniei, care a primit un cartonaș galben din cauza protestelor.

„Echipa României are suficiente atuuri încât să tranșeze meciul fără niciun fel de ajutor. Este o echipă puternică și nu vreau să zic că meciul a fost influențat. România poate să câștige fără a avea nevoie de ajutorul cuiva, de teren sau de noroc. Știți și dumneavoastră, sunt reguli scrise și reguli nescrise.

Putem să ne gândim la momentul anterior penalty-ului, când noi am marcat un gol valabil, din punctul meu de vedere. Consider că echipa României este suficient de puternică încât să rezolve meciul pe teren, fără niciun fel de ajutor colateral.”, a declarat antrenorul Lituaniei.

De asemenea, Jankauskas a criticat faza din finalul meciului, când România a primit un penalty, în urma căruia a înscris pentru 2-1. Întrebat despre această fază, selecționerul a răspuns cu ironie, lăsând de înțeles că decizia nu a fost corectă.

Cu toate acestea, Jankauskas a subliniat că România este o echipă puternică, capabilă să câștige meciul fără ajutor extern, dar și-a menținut opinia că echipa sa a marcat un gol valabil, iar deciziile arbitrajului au fost discutabile. În ciuda nemulțumirilor, Jankauskas s-a arătat mândru de echipa sa și de calitatea jocului oferit împotriva României.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Inundații devastatoare în Europa Centrală și de Est: Autoritățile din mai multe țări se pregătesc pentru cele mai sumbre scenarii

În urma unor inundații severe sâmbătă în zona Moldovei, cel puțin patru persoane și-au pierdut viața și mii de case au fost avariate, potrivit...

Ministrul de Finanțe anunță alocări de fonduri pentru refacerea caselor

Marcel Boloș a felicitat autoritățile pentru mobilizare și coordonare Marcel Boloș a scris, într-o postare pe o rețea socială, că e alături de sinistrații din...

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în România și ce oferte au angajatorii în prezent

Piața muncii din România a înregistrat un interes ridicat pentru locurile de muncă din sectorul transporturilor, în special pentru șoferii de categorie B, șoferii...
Ultima oră
Pe aceeași temă