13.7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSportFotbalLeonardo Bonucci revine în fotbal! Ce rol va avea fostul campion european

Leonardo Bonucci revine în fotbal! Ce rol va avea fostul campion european

Leonardo Bonucci, care și-a încheiat cariera de fotbalist în luna mai, la vârsta de 37 de ani, va reveni în fotbal într-un rol tehnic la naționala U20 a Italiei.

Fostul fundaș al echipei naționale și al clubului Juventus nu a stat departe de sportul care i-a adus renumele. Federația Italiană de Fotbal (FIGC) a anunțat recent că Bonucci se va alătura staff-ului tehnic al reprezentativei de tineret U20, ca antrenor secund al lui Bernardo Corradi, selecționerul acestei categorii de vârstă.

Bonucci, secund la naționala U20 a Italiei

Gabriele Gravina, președintele FIGC, a exprimat entuziasmul federației pentru întoarcerea lui Bonucci: „Leonardo s-a întors acasă, o va face într-un alt rol, dar cu același entuziasm și aceeași dragoste pentru tricoul azzurro”, a declarat Gravina.

Bonucci a fost unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria recentă a fotbalului italian. De-a lungul carierei sale, a format alături de Giorgio Chiellini una dintre cele mai solide perechi de fundași centrali, fiind esențial pentru succesul echipei naționale a Italiei, cât și al echipei sale de club, Juventus Torino.

O carieră de succes impresionantă

Leonardo Bonucci și-a construit un palmares impresionant, fiind unul dintre cei mai titrați fundași din fotbalul european. Deși nu a reușit să câștige Liga Campionilor, fostul fundaș a cucerit nu mai puțin de 9 titluri de campion în Serie A, 8 dintre acestea alături de Juventus, și unul cu Inter Milano. De asemenea, a câștigat și trofeul EURO 2020 alături de naționala Italiei, un moment de referință pentru cariera sa internațională. Bonucci a jucat un rol decisiv în finala împotriva Angliei, marcând golul egalizator în minutul 67, care a forțat intrarea meciului în prelungiri și a pregătit terenul pentru victoria la loviturile de departajare.

Bonucci, cu 120 de selecții pentru echipa națională a Italiei, este considerat unul dintre cei mai buni fundași ai generației sale. Rezistența, inteligența tactică și abilitățile sale de lider l-au făcut un pilon esențial al echipei sale timp de peste un deceniu.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

În luna noiembrie se lansează procesoarele AMD Ryzen 9000X3D

Iubitorii de tehnologie mai au de așteptat până la lansarea noilor procesoare AMD Ryzen 9000X3D. Potrivit ultimelor informații apărute în presa internațională, se pare...

De ce ai cumpăra perne pneumatice sau chiar un kit pentru suspensia pneumatică?

Sunt mulți șoferi care își doresc ca mașina lor să funcționeze impecabil, pentru cât mai mult timp. În special la drumurile lungi ei își...

Coreea de Nord a trimis piloți în Rusia pentru a se alătura războiului său din Ucraina, relatează Newsweek

Coreea de Nord a trimis piloți care pot pilota avioane de război rusești pentru a se alătura războiului din Ucraina, a informat Newsweek pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă