19.6 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSportFotbalLampard, OUT de la Chelsea. Londonezii s-au înțeles cu un fost rival

Lampard, OUT de la Chelsea. Londonezii s-au înțeles cu un fost rival

Mauricio Pochettino este noul antrenor al formației Chelsea Londra, cu care a semnat un contract valabil doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Antrenorul argentinian în vârstă de 51 de ani revine în campionatul Angliei la trei ani şi jumătate după ce fost demis de Tottenham Hotspur, una dintre rivalele londoneze ale lui Chelsea.

„Mauricio este un antrenor de clasă mondială cu un palmares excepţional”, au afirmat într-un comunicat coproprietarii Todd Boehly şi Behdad Eghbali.

Chelsea a încheiat Premier League pe un lamentabil loc 12, departe de standardele obişnuite ale echipei care a câştigat de două ori Liga Campionilor, ultima oară în 2021.

Rămas liber de contract din iulie 2022, atunci când s-a despărțit de PSG, Pochettino îl înlocuieşte pe Frank Lampard, legendă a clubului ca jucător, care a avut rezultate dezastruoase ca interimar. Londonezii au început stagiunea avându-l pe banca tehnică pe Thomas Tuchel, înlocuit în septembrie de Graham Potter.

Argentinianul s-a remarcat ca antrenor la Tottenham, cu care a fost vicecampion al Angliei în 2017, iar în 2019 a disputat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Liverpool. Cu PSG a fost campion al Franţei în 2022.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Data alegerilor prezidențiale, încă incertă. Coaliția se reunește joi în ședință pe tema calendarului alegerilor prezidențiale și parlamentare

După două zile de dezbateri cu partidele parlamentare, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de joi a coaliției se vor prezenta variantele...

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...

Bunicul Biden și spiridușii de campanie

Dezbaterea televizată dintre Joe Biden și Donald Trump este îndelung comentată. Dar puțini au sesizat că, oricât de împovărătoarea ar fi tensiunea, consilierii nu-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă