19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportFotbalKlopp revine în fotbal! Ce poziție va ocupa fostul antrenor al lui...

Klopp revine în fotbal! Ce poziție va ocupa fostul antrenor al lui Liverpool

După plecarea de la Liverpool, Jurgen Klopp va reveni în fotbal, însă nu în postura de antrenor, ci într-un rol de director strategic pentru cluburile de fotbal din trustul Red Bull.

Antrenorul german Jurgen Klopp, care s-a despărțit de Liverpool după aproape un deceniu, și-a confirmat revenirea în lumea fotbalului, dar într-o poziție surprinzătoare. Klopp, cunoscut pentru succesul său la echipe precum Borussia Dortmund și Liverpool, unde a câștigat trofee importante, nu va prelua conducerea unei echipe de club sau naționale, așa cum se specula. Începând cu 1 ianuarie 2025, Klopp va deveni directorul strategic al cluburilor de fotbal din cadrul trustului Red Bull.

Un nou început pentru Klopp: de la antrenorat la strategie

Decizia lui Klopp de a prelua acest rol managerial marchează o schimbare semnificativă în cariera sa. După ce a petrecut 23 de ani pe bancă, Klopp a ales să se îndepărteze de presiunea zilnică a antrenoratului pentru a se concentra pe o poziție strategică. În noua sa funcție, Klopp va superviza activitățile cluburilor de fotbal din trustul Red Bull, care include echipe cunoscute precum RB Leipzig (Germania), Red Bull Salzburg (Austria), Leeds United (Anglia), New York Red Bulls (SUA), RB Bragantino (Brazilia) și Omiya Ardija (Japonia).

Acesta va avea un rol esențial în dezvoltarea strategiei de transferuri a cluburilor și va oferi consultanță tehnică antrenorilor, inclusiv lui Marco Rose, actualul antrenor de la RB Leipzig. Deși Klopp nu va fi implicat în mod direct în antrenamente sau în pregătirea meciurilor, experiența sa vastă va fi valorificată în conturarea strategiilor pe termen lung ale cluburilor din trust.

„Nu voi antrena niciun club și nicio echipă națională în 2025. Am promis asta. Dar voi face ceva nou, sunt prea tânăr să mă retrag complet,” a declarat Klopp anterior. Această decizie confirmă dorința sa de a rămâne activ în lumea fotbalului, dar într-o altă capacitate.

O tranziție necesară după ani de succes

Klopp, în vârstă de 57 de ani, a fost unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul mondial, conducând echipele sale către succesuri remarcabile. În perioada petrecută la Liverpool, Klopp a câștigat titluri precum Premier League și Liga Campionilor, transformându-se într-o figură emblematică pentru club și suporterii săi. Cu toate acestea, antrenorul german a invocat oboseala acumulată după un lung parcurs de succes, precizând că are nevoie de o pauză de la stilul de viață solicitant al antrenoratului.

Această schimbare în cariera sa vine după ce Klopp a anunțat în iulie că nu va mai continua să antreneze nicio echipă în viitorul apropiat. La acea vreme, el a declarat în fața Asociației Germane a Antrenorilor de Fotbal că „s-a terminat” în ceea ce privește activitatea de antrenor, subliniind că decizia a fost una bine gândită și nu luată impulsiv.

Pe termen lung, Klopp vede această nouă poziție ca pe o oportunitate de a contribui la dezvoltarea fotbalului într-un mod diferit. „Voi fi un mentor pentru antrenorii și managementul cluburilor Red Bull, dar și o parte dintr-o organizație unică și inovatoare,” a explicat Klopp.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

S-a stins din viață deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României (CCR), a murit, a anunțat senatorul PSD Laura Moagher marți seară. Moagher a...

Sectorul financiar românesc atrage peste 1,7 miliarde de euro în investiții străine directe, dar înregistrează scăderi la capitalurile proprii

Sectorul financiar din România a beneficiat în 2023 de un flux net de investiții străine directe (ISD) de peste 1,7 miliarde de euro, în...

Președintele Biden și-a anulat întâlnirea de la Ramstein. Lovitură pentru sprijinul Ucrainei

Anularea călătoriei spulberă speranțele unui semnal puternic de sprijin al SUA pentru Ucraina Președintele american Joe Biden și-a anulat, marți, călătoriile în Germania și Angola,...
Ultima oră
Pe aceeași temă