18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSportFotbalJonathan Tah, țintă principală! Bayern și Barcelona se bat pentru semnătura germanului

Jonathan Tah, țintă principală! Bayern și Barcelona se bat pentru semnătura germanului

Barca și Bayern Munchen se luptă pentru semnătura fundașului campioanei Leverkusen.

Jonathan Tah, unul dintre cei mai apreciați fundași centrali ai fotbalului german, este tot mai aproape de un transfer important în vara anului 2024. La 28 de ani, internaționalul german și-a consolidat statutul de pilon defensiv la Bayer Leverkusen, echipă pentru care evoluează din 2015. Tah va deveni liber de contract la finalul sezonului, iar giganții europeni, FC Barcelona și Bayern Munchen, își dispută semnătura sa.

Barcelona întărește apărarea

Barcelona se află într-o perioadă de tranziție în ceea ce privește apărarea, și Jonathan Tah reprezintă o țintă strategică pentru clubul catalan. Potrivit surselor din presa sportivă spaniolă, Barça încearcă de mai multe luni să-l transfere pe Tah, însă limitările salariale impuse de La Liga au împiedicat finalizarea acestui transfer în vara anului 2023. Totuși, clubul blaugrana are șansa de a-l aduce în lot fără costuri de transfer în vara anului viitor, având în vedere că fundașul intră în ultimul an de contract cu Bayer Leverkusen și nu a semnat o prelungire.

Cota de piață a lui Jonathan Tah, estimată la 30 de milioane de euro pe Transfermarkt, reflectă valoarea sa pe piața europeană, iar echipe precum Barcelona văd această oportunitate ca pe una dintre marile „chilipiruri” ale perioadei de transferuri din 2024. De asemenea, faptul că Tah ar putea sosi liber de contract face ca interesul pentru el să crească, mai ales într-o perioadă în care marile cluburi trebuie să fie atente la echilibrul bugetar.

În Germania, surse apropiate echipei Bayer Leverkusen confirmă că fundașul nu va prelungi contractul actual, decizia fiind deja asumată de jucător și agentul său, controversatul Pini Zahavi. Zahavi este cunoscut pentru implicarea sa în numeroase tranzacții majore, printre care și transferul lui Neymar la PSG, ceea ce a adus agentului israelian un comision de 12 milioane de euro în 2017.

Cariera lui Tah la Leverkusen

De-a lungul celor nouă ani petrecuți la Bayer Leverkusen, Jonathan Tah a evoluat în 264 de meciuri oficiale și a devenit un simbol al defensivei echipei antrenate de Xabi Alonso. Cu Leverkusen, Tah a câștigat trei trofee: titlul de campion, Cupa și Supercupa Germaniei. Deși nu se poate lăuda cu un palmares vast, Tah și-a câștigat respectul pentru stabilitatea defensivă și capacitatea de a lidera apărarea în fața unor adversari de top.

În această toamnă, fundașul german este o piesă de bază în echipa lui Leverkusen, însă mulți specialiști se așteaptă ca acesta să plece la finalul sezonului, fie către Bayern Munchen, fie către Barcelona. Ambele echipe sunt în căutare de soluții defensive, iar Tah, cu experiența sa acumulată în Bundesliga și la nivel internațional, ar putea reprezenta un transfer strategic pentru oricare dintre ele.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...

Român condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare, adus în țară din Italia

Un bărbat dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de persoane, a...

Veteran de război în vârstă de 96 de ani, vizitat de ministrul Apărării și ambasadoarea Statelor Unite în România

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec, l-au vizitat luni, 7 octombrie, pe generalul-maior în retragere Gheorghe Călin,...
Ultima oră
Pe aceeași temă